Nedelja primenjene umetnosti donosi čak 10 izložbi u Distriktu!

Sedmi Kaleidoskop kulture, najznačajnija regionalna umetnička smotra i najbolji evropski trend brend, od 5. septembra do 5. oktobra 2024. godine, ponovo će okupiti svetske zvezde, velikane srpske kulture, mlade stvaraoce u usponu i nezavisnu umetničku scenu. Nakon svečanog otvaranja na Korzu, program tokom pet nedelja i pet vrsta umetnosti, započeće nedeljom primenjene umetnosti , od 6. do 12. septembra, koja će biti ispunjena bogatim i raznovrsnim programom, a poseban doživljaj posetiocima predstaviće čak 10 jedinstvenih izložbi u srcu Distrikta.

Izložbe će se održavati na različitim lokacijama u Distriktu, a ulaz je slobodan za sve zainteresovane.

Program izložbi:

Izložba  Svet Pavela Surovog: Mira Brtka  – Ova novomedijska izložba u SKCNS Fabrici istražuje umetničke dimenzije kroz radove Pavela Surovog i Mire Brtke, pružajući dubok uvid u savremenu umetnost i kreativne pristupe.

Izložba Biserne tijare KEY by J. Nikadimus – Postavka tradicionalnih ruskih tijara u objektu Radionica predstavlja rad Johana Nikadimusa, jednog od najistaknutijih ruskih primenjenih umetnika koji je izlagao na Kartijer izložbi, pružajući posetiocima uvid u sofisticirane tehnike i umetničku viziju.

Izložba Objekat nostalgije – Ova izložba u Skladištu istražuje emotivnu povezanost i sećanja kroz kolekcionarske umetničke predmete koji izazivaju osećaj nostalgije i sentimentalnosti.

Izložba Crtež kao misao – U Radionici, ova izložba istražuje proces kreativnog razmišljanja kroz crtež, pokazujući kako se misli i ideje transformišu u vizuelne forme.

Izložba Skladište sećanja  – Ova izložba u Radionici pruža uvid u vizuelizaciju sećanja, koristeći umetničke radove kako bi prikazala kako se sećanja čuvaju i izražavaju.

Izložba:  Produkcija (bes)konačno  (Atelje 61) – Prikazuje javnosti 22 tapiserijska dela iz svoje zbirke koja se naslanjaju na jugoslovenski i srpski modernizam.

Izložba i modna revija: Svoji, slični, ekologični  – Ova kombinacija izložbe i modne revije u OKS OPENS istražuje ekološku modu i održivost kroz inovativne i kreativne pristupe dizajnu.

Izložba:  Smic. pokretna forma – Relacije tela  – Na otvorenom u Distriktu, ova izložba istražuje dinamiku i interakciju tela kroz inovativne umetničke pristupe i forme, stvarajući interaktivno iskustvo za posetioce.

Izložba oldtajmera  – Pruža uvid u istoriju i razvoj automobila kroz prikaz klasičnih modela, naglašavajući njihov dizajn i značaj u kulturi automobila.

Galerija na otvorenom – Predstaviće primenjenu umetnost iz radionica nekih od brendova vrednih pažnje, a ova izložba biće prodajnog karaktera.

 

Bonus: Stalna postavka Duh mesta, prvi vek Distrikta – Ova izložba u objektu Fabrika 2, otvorena je na prošlogodišnjem Kaleidoskopu kulture, a možete je posetiti od srede do nedelje od 16 do 20 časova. Istražuje istoriju Distrikta i njegovu kulturnu evoluciju. Više o izložbi pročitajte u OVOM tekstu.

 

Više informacija o ovogodišnjem Kaleidoskopu kulture, kao i kompletan program po nedeljama možete pronaći na sajtu kaleidoskopkulture.com

Povezani članci