Uslovi korišćenja

Poslednji put ažurirano i važi od 29.11.2021.

Dobro došli u Uslove korišćenja!

Naš sajt, koji se nalazi na adresi https://visitdistrikt.rs/  je u vlasništvu Fondacije „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“, sa sedištem na adresi Trg slobode 3, Novi Sad, Republika Srbija, CIN 28829922, TIN 109849130.

Ovi Uslovi korišćenja, zajedno sa našom Politikom privatnosti i Politikom o kolačićima, predstavljaju pravno obavezujući ugovor koji se primenjuje na vas, kada pristupite našoj veb stranici ili je koristite.

U slučaju da se ne slažete sa bilo čim od sledećeg sadržaja, odmah prestanite da koristite našu veb stranicu.

Za više informacija o tome kako obrađujemo vaše lične podatke, pogledajte našu Politiku privatnosti i Politiku kolačića.

  1. Definisani pojmovi
  2. Intelektualna svojina
  3. Odricanje od odgovornosti
  4. Obeštećenje
  5. Izmene našeg veb-sajta
  6. Izmene Uslova korišćenja
  7. Njuzleter
  8. Odvojivost i ceo sporazum
  9. Primenljivo pravo i rešavanje sporova
  10. Kontaktirajte nas


1. Definisani pojmovi

U Ugovoru će navedeni izrazi imati sledeće značenje:

Pojam

Značenje

Ugovor

terms of use icon

Ugovor o korišćenju veb-sajta, koji se odnosi na vas, sastoji se od ovih Uslova korišćenja, Politike privatnosti i Politika kolačića.

Politika kolačića

icon

Dokument koji objašnjava šta su kolačići, koju vrstu kolačića koristimo i kako možete da upravljate njima. Politika kolačića je sastavni deo Politike privatnosti i Uslova korišćenja, a više o tome možete pročitati ovde.

Politika privatnosti

icon

Dokument koji objašnjava kako prikupljamo, delimo i koristimo vaše lične podatke, kao i kako možete da ostvarite prava koja imate kao subjekt podataka. Politika privatnosti je dostupna na našem veb-sajtu i možete ga posetiti klikom ovde.

Veb-sajt treće strane

icon

Eksterni veb-sajt – bilo koji veb-sajt na koji se upućuje ili pristupa preko veb-sajta, a koji je u vlasništvu drugog pravnog ili fizičkog lica.

Veb sajt

Privacy policy icon

Veb-sajt u vlasništvu Fondacije, koji se nalazi na https://visitdistrikt.rs/

mi/naša/Fondacija

icon

 

 

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“, sa sedištem na adresi Trg slobode 3, Novi Sad, Republika Srbija, CIN 28829922, TIN 109849130.

vi/vaš

icon

Svaka osoba koja ima pristup ili koristi naš veb-sajt.


2. Intelektualna svojina

U Ugovoru će navedeni izrazi imati sledeće značenje:

Veoma smo počastvovani što ste posetili naš veb-sajt i što ste zainteresovani za sadržaj koji delimo. Međutim, uložili smo veliki trud u kreiranje veb-sajta i sve druge intelektualne svojine koja je implementirana na veb-sajtu, tako da želimo da je adekvatno zaštitimo kako bismo održali njen kvalitet i mogli da je dodatno nadograđujemo za naše korisnike.

Stoga, imajte na umu da je veb-sajt i ceo sadržaj veb-sajta, uključujući tekst, grafiku, žigove, ikonice, slike, audio klipove, video zapise itd., vlasništvo i zaštićeni od nas ili treće strane koja nam je dala pravo da koristimo takav sadržaj.

Osim ako izričito ne izjavimo drugačije u našim Uslovima korišćenja ili Politici privatnosti, svi materijali na veb-sajtu zaštićeni su pravima intelektualne svojine (autorska prava, žigovi, itd.). Strogo je zabranjeno korišćenje, kopiranje ili preuzimanje bilo kog materijala sa našeg veb-sajta, u potpunosti ili delimično, bez našeg izričitog prethodnog pristanka.

Na primer, zabranjeno vam je da kopirate i objavljujete bilo koju od fotografija iz naše Galerije, osim ako je ne delite direktno sa pozivanjem na naš veb-sajt kao izvor.

Pored toga, vaše pravo da pristupite i koristite naš veb-sajt ni na koji način ne znači da smo vam dodelili bilo kakvu licencu za bilo koji sadržaj veb-sajta.

Svako neovlašćeno korišćenje bez dozvole Fondacije smatraće se kršenjem prava intelektualne svojine i mi ćemo preduzeti sve pravne postupke da zaštitimo svoja prava intelektualne svojine odmah po saznanju za takvo kršenje.

Sva prava intelektualne svojine koja nisu izričito data u ovim Uslovima korišćenja ili Politici privatnosti su isključivo za nas.

U slučaju da je intelektualna svojina bilo koje treće strane objavljena na našem veb-sajtu, ne garantujemo da njeno korišćenje od strane vas neće predstavljati povredu intelektualne svojine i nemamo nikakvu odgovornost u tom pogledu.

Imena i logotipi

Naše ime i logo se ne smeju koristiti bez našeg prethodnog pismenog pristanka osim ako takva upotreba nije izričito dozvoljena našim Uslovima korišćenja i Politikom privatnosti.

Imena i logotipi trećih strana koji se mogu videti na našem veb-sajtu predstavljaju intelektualnu svojinu takvih trećih strana i ne mogu se koristiti bez njihove dozvole. Pored toga, takvi logotipi podležu sopstvenim uslovima njihovih vlasnika koje mi ne kontrolišemo i nismo ovlašćeni da vam damo bilo kakva prava u vezi sa takvim logotipima.

Sadržaj i povratne informacije koje dajete

U slučaju da nam dostavite bilo koju informaciju ili materijal, uključujući, ali ne ograničavajući se na sugestije, ideje, slike, povratne informacije ili bilo koji drugi sadržaj preko stranice za kontakt ili na drugi način, dajete nam neekskluzivno, besplatno, trajno, neopozivo pravo na potpuno podlicenciranje korišćenja takvog materijala u bilo koju svrhu (uključujući modifikaciju ili kreiranje izvedenih dela), a vi se neopozivo odričete svih prava intelektualne svojine u takvim materijalima.

Veb-sajtovi treće strane

Naš veb-sajt može da sadrži veze ka veb-sajtovima trećih strana. Veb-sajtovi trećih strana mogu imati sopstvene uslove korišćenja i politike privatnosti, koje se mogu značajno razlikovati od onih koje se primenjuju na naš veb-sajt.

Nemamo kontrolu nad veb-sajtovima trećih strana i ne snosimo nikakvu odgovornost ni za dostupnost tih veb-sajtova niti za uslove korišćenja i politike privatnosti koji se primenjuju na njihove posetioce i korisnike.

Ne snosimo odgovornost za bilo kakve informacije koje potiču od drugog provajdera kojima se pristupa preko veze na našem veb-sajtu.

Činjenica da su veze ka veb-sajtu treće strane postavljene na naš veb-sajt ni na koji način ne znači da preporučujemo ili odobravamo usluge ili proizvode koji se nude preko takvih veb-sajtova.


3. Odricanje od odgovornosti

Informacije objavljenje na veb-sajtu

Sve informacije i drugi sadržaj uključeni ili na drugi način dostupni preko našeg veb-sajta daju se na osnovu „kao što je“ i „kako je dostupno“, besplatno i samo u informativne svrhe.

Trudimo se da osiguramo da su sve informacije koje smo dali tačne u vreme objavljivanja. Međutim, na takve informacije se nećemo pouzdati i ne garantujemo njihovu tačnost, blagovremenost, potpunost, učinak ili prikladnost za određenu svrhu. Ne prihvatamo nikakvu odgovornost za bilo kakvu grešku, propust, netačnost ili bilo koju drugu štetu koja proističe iz korišćenja informacija i drugog sadržaja dostupnog na našem veb-sajtu. Štaviše, zadržavamo pravo da ažuriramo ili promenimo bilo koju informaciju objavljenu na našem veb-sajtu u bilo kom trenutku bez prethodnog obaveštenja, kao što je objašnjeno u odeljcima „Promene naše veb stranice“ i „Izmene Uslova korišćenja“.

Funkcionalnost veb-sajta

Ne garantujemo da će veb-sajt ili bilo koja informacija i sadržaj na njemu biti neprekidan ili bez grešaka ili da će sve postojeće nepravilnosti biti ispravljene. Isključuje se svaka odgovornost koja proizilazi iz ili je povezana sa korišćenjem informacija i sadržaja na veb-sajtu ili bilo kojih veza koje se nalaze na njemu.

U slučaju da vam je potreban savet ili usluge o određenoj stvari, možete nas kontaktirati direktno putem naše kontakt stranice.


4. Obeštećenje

Stupanjem u ovaj Ugovor, saglasni ste da ćete obeštetiti i zaštititi nas od svih zahteva, gubitaka, obaveza, potraživanja ili troškova (uključujući bilo koje advokatske honorare) koje protiv nas učini bilo koja treća strana zbog ili proisteklih iz ili u vezu sa korišćenjem našeg veb-sajta, uključujući, ali ne ograničavajući se na, bilo kakvu tvrdnju o povredi intelektualne svojine u vezi sa sadržajem koji ste nam dali preko našeg veb-sajta.

Nakon obaveštenja o takvom događaju, bićete u obavezi da nas branite od takvog zahteva ili potraživanja o svom trošku, dok ćemo mi razumno sarađivati sa vama u takvoj odbrani.


5. Izmene veb-sajta

Uvek nastojimo da ažuriramo naš veb-sajt i učinimo ga tačnim za naše korisnike.

Da bismo to uradili, zadržavamo pravo da ga s vremena na vreme promenimo. Promene mogu uključivati izmene sadržaja, ukidanje ili povlačenje bilo kog dela veb-sajta. Stoga, u tim situacijama, naš veb-sajt može biti privremeno nedostupan za korišćenje. Daćemo sve od sebe da minimiziramo takav period nedostupnosti i ponovo omogućimo veb-sajt kako biste mogli da nastavite sa njegovom upotrebom.


6. Izmene Uslova korišćenja

Zadržavamo pravo da izmenimo naše Uslove korišćenja bez prethodnog obaveštenja, pa vas molimo da s vremena na vreme pregledate naše Uslove korišćenja. Sve promene stupaju na snagu nakon objavljivanja na našem veb-sajtu. Poslednju verziju naših Uslova korišćenja možete pregledati klikom na dugme „Uslovi korišćenja“ koje se nalazi u podnožju našeg veb-sajta.

U slučaju da nastavite da koristite naš veb-sajt nakon izvršenja takve promene, smatraće se da ste prihvatili takve promene. U slučaju da se ne slažete sa bilo kojom izmenom Ugovora, odmah prestanite da koristite veb-sajt.


7. Njuzleter

Ako želite da primate relevantne vesti u vezi sa događajima i mestima koje preporučujemo, možete se prijaviti za naš njuzleter tako što ćete uneti svoju adresu e-pošte u polje za njuzleter koje se nalazi na dnu naše početne stranice. Nećemo vas uključiti na našu listu e-pošte osim ako za to nemamo vašu izričitu saglasnost.

Ako se prijavite na naš njuzleter, mi ćemo prikupljati vaše lične podatke u skladu sa našom Politikom privatnosti.

U svakom trenutku možete da se odjavite sa primanja našeg njuzletera, prateći uputstva koja se nalaze na kraju bilo kog imejla koji ste primili od nas kao deo našeg njuzletera. Imajte na umu da će u slučaju da otkažete pretplatu, vaši lični podaci biti izbrisani u skladu sa našom Politikom privatnosti.


8. Odvojivost i ceo sporazum

Odvojivost

Ako bilo koji nadležan sud utvrdi da je bilo koja odredba Ugovora nevažeća, to neće uticati na valjanost preostalih odredbi Ugovora, koje ostaju na punoj snazi i dejstvu.

U slučaju da bilo koja odredba ovog Ugovora krši bilo koje obavezno pravilo važećeg zakona, što dovodi do toga da takva odredba postaje ništavna, smatraće se da je odredba izmenjena, u tom konkretnom pogledu u kojoj je ništavna, tako da je u skladu sa zakonom. Takve izmene i dopune će zadržati što je više moguće svog prvobitnog značenja, a njihovo proširenje će biti ograničeno na minimum neophodan da bi Sporazum bio validan.

Ceo sporazum

Ovaj Ugovor, uključujući sve eventualne izmene i dopune, predstavlja ceo sporazum između vas i Fondacije u vezi sa predmetom ovog Ugovora i zamenjuje sve prethodne pismene ili usmene sporazume između vas i Fondacije.

U slučaju neslaganja između odredbi ovog Ugovora i bilo kakvog razumevanja, izjave, predstavljanja, informacija, sadržaja dostupnog na našem veb-sajtu ili drugih podataka sadržanih u bilo kom drugom materijalu i prepisci između vas i Fondacije, ovaj Ugovor će imati prednost.


9. Primenljivo pravo i rešavanje sporova

Ovaj Ugovor i svako pitanje ili spor koji proizilazi iz ili je u vezi sa predmetom Ugovora će se regulisati, tumačiti i sprovoditi u skladu sa zakonima Republike Srbije, isključujući pravila sukoba zakona.

Sve sporove koji proizilaze iz ovog Ugovora rešavaće nadležni sud u sedištu vlasnika veb-sajta.


10. Kontaktirajte nas

U slučaju da imate pitanje u vezi sa našim veb-sajtom, možete nas kontaktirati putem imejl adrese: gdpr@visitdistrikt.rs.