Kaleidoskop kulture promoviše mlade umetnike i podiže ekološku svest

Kaleidoskop kulture, koji će se održati po sedmi put u Novom Sadu, manifestacija je koja dovodi svetske zvezde i velikane srpske umetnosti, a ujedno otvara vrata mladim umetnicima pružajući im priliku da se istaknu, jačajući lokalnu i nacionalnu scenu. Na ovaj način se grade novi mostovi između umetnosti i zajednice i predstavljaju nove generacije kreativaca u Unesko kreativnom gradu kakav je Novi Sad.

Jedna od tih generacija kreativaca su učenici treće i četvrte godine Škole za dizajn Bogdan Šuput, sa kojom je Fondacija Novi Sad – Evropska prestonica kulture, uspostavila saradnju kako bi pružila budućim dizajnerima tekstila priliku da pokažu svoje umeće i stečeno znanje upravo na Kaleidoskopu kulture. U okviru nedelje primenjene umetnosti, posetioci Kaleidoskopa kulture imaće priliku da pogledaju izložbu Svoji, slični, ekologični, koja će biti otvorena 6. i 7. septembra u KS Opens u Distriktu, od 19 časova, a moći će da se pogleda sve do 12. septembra. Kao deo pratećeg programa biće upriličena i modna revija koja će privući dodatnu pažnju posetilaca jer će biti predstavljene jedinstvene kreacije od reciklirane plastike.

Kroz ove događaje, mladi umetnici će pokazati koliko je moguće transformisati plastiku, koja bi inače završila na deponijama, u kreativne odevne predmete. Ovaj poduhvat nije samo umetnički izazov, već i ekološka misija koja nas sve podseća na značaj održive budućnosti.

Saradnja Fondacije sa srednjom školom Bogdan Šuput pruža učenicima priliku da svoj rad predstave široj publici i učestvuju u stvaranju zajedničke kulturne vrednosti.

Radno vreme izložbe nakon dvodnevnog otvaranja: 

8. septembar od 8.30 do 21.30 časova

9. septembar od 8.30 do 18.30 časova

10. septembar od 14 do 17 časova

11. septembar od 8.30 do 18.30 časova

12. septembar od 15 do 21.30 časova

13. septembar od 8.30 do 21.30 časova

Ulaz je slobodan.

Kaleidoskop kulture kao najznačajnija regionalna umetnička smotra i najbolji evropski trend brend, sedmi put spaja svetske zvezde, velikane srpske umetnosti, stvaraoce u usponu i nezavisnu umetničku scenu.

Više informacija o pragramu pročitajte na sajtu Kaleidoskopa kulture.

Foto:

Povezani članci