Ne propustite „Najcrnji talas“ sa Urošem Đurićem

U okviru izložbe „Najcrnji talas“, koja je otvorena u završnici sedmog Kaleidoskopa kulture, publika će imati priliku da čuje stručno i kritičko posmatranje crnog talasa, kao i same izložbe, od strane vizuelnog umetnika, Uroša Đurića, u subotu, 12. oktobra od 19 časova u Distriktu.

Ovaj izložba kroz inovativne prezentacije osvetjava ključne teme i estetiku „crnog talasa” i radove najznačajnijih reditelja ovog perioda, uključujući Dušana Makavejeva, Želimira Žilnika, Aleksandra Petrovića, Karpa Ačimovića Godine, Živojina Pavlovića, Lazara Stojanovića.

Autorka izložbe je dr Monika Ponjavić Bilbija.

Radno vreme izložbe (do 19. oktobra): Radnim danima od 16 do 20 sati, vikendom od 16 do 23 sata.

Izložba kombinuje umetničku interpretaciju i arhivske dokumente, stvarajući kontekst za razumevanje kontroverznog perioda jugoslovenske kinematografije iz 1970-ih. Cilj je da se kroz umetnost prisvajanja i postprodukciju publici omogući novo sagledavanje ovog kulturnog fenomena.

Ovaj događaj pruža jedinstvenu priliku da se istraži nasleđe crnog talasa i njegov uticaj na savremenu umetnost. Ne propustite da doživite kultna dela i njihove nove interpretacije u srcu Distrikta.

Ulaz je slobodan.

Kaleidoskop kulture kao najznačajnija regionalna umetnička smotra i najbolji evropski trend brend, sedmi put spaja svetske zvezde, velikane srpske umetnosti, stvaraoce u usponu, lokalnu i nacionalnu scenu.

Više informacija o programu pročitajte na zvaničnom sajtu Kaleidoskopa kulture.

Povezani članci