Predstava „Upotreba čoveka“ u Nedelji književnosti

Nedelja književnosti sedmog Kaleidoskopa kulture u Distriktu, donosi nam izvođenje sjajne predstave u okviru bogatog programa na Tišma paviljonu, posvećenom jednom od najznačajnijih novosadskih pisaca, Aleksandru Tišmi. Predstava će oživeti duboke književne teme i pružiti odgovore na izazovna životna pitanja, te vas pozivamo da posetite Distrikt i ovog vikenda, te se prepustite scenskom stvaralaštvu koje nudi program ove godine.

13. septembar / 21 čas / Scena 1

Predstava zbog koje (i po kišnom vremenu) vredi posetiti Distrikt ovog vikenda je „Upotreba čoveka“, adaptacija romana Aleksandra Tišme, koja će biti prikazana prve večeri u Distriktu. Ova predstava, koju izvodi UG „Novi tvrđava teatar“, priča je o svetu kojim je zavladala verska, rasna, politička i svaka druga netrpeljivost. Glavna junakinja, Vera Kroner, suočava se sa strašnim iskustvima holokausta i pokušava da pronađe smisao u svetu koji je razoren ratom i patnjom. Kroz intenzivan prikaz njenog života, predstava postavlja ključna pitanja o ljudskoj prirodi, preživljavanju i moralnosti. Uloge tumače talentovani glumci kao što su Emina Elor, Draginja Voganjac i Jugoslav Krajnov, uz režiju Borisa Liješevića i dramaturgiju Fedora Šilija. Ulaz na predstavu je slobodan, a više informacija o programu možete pronaći na zvaničnom sajtu Kaleidoskopa kulture.

 

Kaleidoskop kulture nastavlja da spaja regionalne i svetske umetnike, donoseći najnovije trendove u umetnosti i kulturi. Ulaz na predstave je slobodan, a više informacija o programu možete pronaći na zvaničnom sajtu Kaleidoskopa kulture.

Povezani članci