Nogodišnji program za decu uoči Dočeka

Praznična euforija se uveliko oseća u vazduhu, a dok iščekujemo Doček i početak godine titule EPK, predlažemo vam da u zimskoj čaroliji uživate s najmlađima, kroz bogat kulturno umetnički program. Iz mnoštva događaja za decu u Novom Sadu, izdvojili smo novogodišnji program u kom deca mogu da se zabave i edukuju, ali i druže. Odbrojavamo do Nove 2022!

Novodišnje predstave za decu

Predstave za decu su sastavni deo programa novosadskih pozorišta i kulturnih institucija, a ovog decembra novogodišnji program će obradovati mališane. Posetite s decom Pozorište mladih, u kom će 23. decembra imati priliku da pogledaju predstavu Snežana i kraljica, zatim Novogodišnji rokenrol za decu 25. decembra u 18 časova i 26.  decembra u 11 časova, kao i Potragu za plavim zecom 28. i 29. decembra u 11 časova. U Rođenadaonici  Teatrilo najmlađi će 19. decembra uživati u predstavi Novogodišnja bajka o bojama kao i predstavu Deda Mrazova vreća sreća 30. decembra u 12 časova.

Opere za decu

U Kulturnoj stanici Eđšeg možete pogledati operu za decu Pepeljuga, koja će biti izvedena 26.decembra u 10 časova. Ovu operu je napisao Ede Poldini, mađarski kompozitor kasno-romantičarskog perioda. Humor koji je zastupljen tokom čitavog dela svakako drži dečiju pažnju, a u ovoj izvedbi uključuju se elementi baletske forme što je novina u odnosu na ostale opere za decu. Više informacija potražite ovde.

Opera Čardak ni na nebu ni na zemlji deo je programa Doček 7530, a možete je zajedno s decom pogledati 13. decembra u Kulturnom centru u 18 časova. Ovaj projekat je još jedno muzičko-scensko delo Udruženja Visoko C, gde će najmalađi moći da da zakorače u svet mašte srpskih junaka. To je svet zmajeva, borbe dobra i zla prikazan na komičan, zabavan ali  i edukativan način. Ova opera za decu može da se predstavi kao još jedno delo od nacionalnog značaja jer je napisano na temu srpske bajke. Autorsko delo Marije i Banislava Cvijića posvećeno je njhovoj deci Dušanu i Mihajlu. Informacije o prodaji ulaznica pronaći ćete na sajtu Doček.

Raspustilište

Ova multimedijalna Manifestacija za decu uzrasta od 4 do 14 godina održava se u Kulturnoj stanici Mlin, a organizuje je Novosadski dečiji kulturni centar.  Osnovana je još 1983. godine. Program se realizuje korz čitav niz umetničkih i edukativivnih sadržaja i susreta sa književnicima, glumcima, pevačima. Ove godine deca će imati priliku da pristustvuju bogatom ziskom programu koju će sadržati likovno-edukative radionice, lutkarske radionice, radionice cirkuških veština, književne radionice, radionice izrade česititki i mnoge druge. Takođe predstave za decu će biti u programu, a svi programi su besplatni. Zbog ograničenog broja mesta, pozivamo publiku da rezerviše svoje mesto najkasnije dan pre početka svakog programa na mejl slobodanka.ugrenovic@nsdkc.rs.  Više informacija o novogodišnjem programu možete pogledati na sajtu Novosadskog dečijeg kulturnog centra.

Božićna čarolija – dečiji program

Na platou ispred Promeande u toku je zimski festival Božićna čarolija, a deca će uz slatkiše i vožnju na ringišpilu uživati i u novogodišnjem programu jer na bini Raspevane jelke svake večeri u 18h, dečji horovi pevaju božićne i novogodišnje pesme. Tako u subotu, 18. decembra nastupa hor Suncokreti Isidor Bajić;  Music Star i predškolska ustanova Ljuna Stanković nastupaju 22. decembra, a u četvrtak Hor zvončići. U Ponedeljak 27. decembra zvezde Raspevane jelke su „Šmizle” – novosadski ženski hor, a u sredu Hor Sveti Vasilije Ostroški, dok će u utorak i četvrtak 4. i 5. januara nastupiti Rusko pozorište DAR sa predstavom i horskim nastupom. U subotu, 8. Januara mališane će zabaviti Muzika srca, a 9. januara u nedelju Mi & La na štiklama.

Kreativne radionice za decu

U Novosadskom dečijem kulutrnom centru održaće se raznorazne novogodišnje radionice za decu. Jedna od takvih je likovna radionica izrade neobičnih čestitki, tehnikom graviranja – Novogodišnja čestitka Garuve . Ova radionica je namenjena deci svih uzrasta, a održaće se u 10 časova u Novosadskom dečjem kulturnom centru. U sredu, 29. decembra, deca će uživati u radionici Najlepši novogodišnji aranžmani sa početkom u 10 časova, a 30. decembra radionica Lego igraonica  u 10 časova do 12 i 45 časova.

Autorka: Lorjana Bosin

Foto: Marko Pudić

Povezani članci