Pridružite se Viber zajednici Visit Novi Sad

Koliko je očuvanje kulture i tradicije važno za jedan grad, u Novom Sadu to nikada, čini se, nije ni bilo upitno. Ovde je kultura oduvek bila način života, a sada smo tu poruku poslali celoj Evropi.

U cilju da i drugima prenesemo energiju našeg grada, kreirali smo jedinstvenu Viber zajednicu Visit Novi Sad koja se neprestano širi, a već sada broji više od 18.000 članova na ovoj društvenoj mreži. Stoga vas pozivamo da joj se pridružite OVDE, jer ćete uvek prvi imati priliku da na zabavan i neposredan način saznate sve o programu i projektima Evropske prestonice kulture. Očekuje nas uzbudljiva godina titiule koja će u okviru 1500 realizovanih događaja okupiti više od 4000 vrhunskih domaćih i inostranih umetnika.

#novosadski Viber stikeri

Pored velike viber zajednice, kreirali smo i interesantne i slikovite stikere za Viber. Možda ste ih već videli ili dobili od nekoga, jer do sada ih je preuzelo više od 15.000 ljudi. To možete i vi uraditi OVDE. I Nemoj da mi hoćeš-nećeš. Pošaljite ih drugima i dočarajte im šta je u našem gradu novosadski. Kulturica. Jer mi Novosađani samo tako i umemo.

Ovi stikeri su, pričom koju pričaju, podeljeni u dve grupe. Prvi su oni koji će na najverniji način prikazati duh ovog uzbudljivog grada. Pa tako, složićete se i vi da je ljubav na Tvrđavi, jer ona je jedan od najstarijih simbola Novog Sada, koji ponosno motri na sve nas, s one strane Dunava. Hoćemo bajsom ili peške u đir po Novom Sadu? Svejedno, samo da je natenane, odnosno lagaaaano i bez žurbe, jer u Novom Sadu je “sve na pet minuta”, a mi Novosađani obožavamo i da skitamo i da obilazimo svoj grad na dvotočkašima. Natenane je izraz koji ćete, najverovatnije, čuti samo u ovim krajevima Jedan od najlepših stihova našeg voljenog kantautora Đorđa Balaševića, koji će kroz pesme zauvek živeti među nama, jeste i neretko korišćena fraza novosadskih mladića – Princezo, javi se.

Drugu grupu čine stikeri koji odašilju poruke i ideje programskog koncepta Evropske prestonice kulture. Pa tako, pozdravnu poruku posetiocima Novog Sada možete poslati stikerom Dobro došli u Evropsku prestonicu kulture. Ili Visit Novi Sad. Stiker Ti si heroina nastao je u želji da evociramo uspomenu na sve jake i jedinstvene žene koje su prihvatale i širile ideju jednakosti i emancipacije. Ovoj temi ćemo posebno dati na značaju u junu u okviru istoimenog programskog luka Heroine. Inspirisani nazivima dvaju novosadskih mostova – Varadinskim mostom Duga i mostom Slobode – odlučili smo da kroz projekat Novi Sad – Evropska prestonica kulture stvorimo još dva mosta – Ljubavi i Nade – kako bismo kroz ukupno četiri programska mosta definisali centralne ideje i vrednosti na kojima su utemeljeni svi naši programi. Otuda i slogan našeg celokupnog programa: Za nove mostove.

Autorka: Marina Marić

Povezani članci