Odbrojavamo do proslave Doček 7531!

Evropska prestonica kulture je uz bogat umetnički program, koji je u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave okupio na hiljade zadovoljnih posetilaca, zakoračila u Novu 2023. godinu. Jedinstvena umetnička proslava Doček nastavlja tradiciju proslave dve Nove godine, te sada sitno brojimo do 13. januara i proslave Doček 7531, kada će širom grada novosadska publika uživati u preko 20 događaja u zatvorenim prostorima, koji će pružiti neponovljivo audio-vizuelno iskustvo. Kombinacija muzički raznovrsnih žanrova na sceni i potpuno nesvakidašnjih lokacija za takvu vrstu koncerata, još jednom će potvrditi da je Doček u Novom Sadu umetnička proslava koju karakteriše upravo sinteza različitosti. 

Doček 7531. uz sjajan muzički program

Ne propustite nastup jednog od najuspešnijih novosadskih producenata i di-džejeva Space Motion & Tribe, koji će uz Undercatt, još jedno veliko ime svetske elektronske scene, podići atmosferu u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine. U sličnom ritmu iz regiona stižu hrvatski lajv tehno sastav ABOP, koji će nastupiti u Radničkom domu. Pozorište mladih ugostiće zvezde iz Londona Haelos, a najbolji džez bend iz Srbije EYOT nastupiće u Kulturnoj stanici Eđšeg. U Srpsko narodno pozorište stižu dobitnica Elle Style Awards priznanja Konstrakta i Zemlja gruva, kao i pevačica duhovne i etno muzike, Danica Crnogorčević

Rok, indi i alternativni zvuk, svako na svoj jedinstven način, donose Shortparis u Fabrici, Sana Garić u Kulturnoj stanici Svilara i Đorđe David i Ivana Peters u Kulturnoj stanici Barka. Virtuozi klasične muzike Ke Ma i Šihan Vang, uz Silk & Wind Duo, održaće koncert u Novosadskom pozorištu, a novosadsku publiku očekuju i drugi fantastični nastupi domaćih i inostranih izvođača, koje možete čuti ovom jedinstvenom prilikom, samo u Novom Sadu. Kompletan program možete pronaći OVDE.

Ulaznice nabavite na vreme

Vlada ogromno interesovanje za Doček 7531. i ostalo je veoma malo ulaznica. Ako ih još uvek niste obezbedili, pravo je vreme da izaberete na koji ćete nastup ići. Ulaznice za koncerte možete kupiti na svim Gigs Tix prodajnim mestima, kao i onlajn na njihovom sajtu. 

Za manje od mesec dana rasprodate su ulaznice za nastupe jednog od najvećih džez pijanista današnjice Tigrana Hamasyana u Gradskoj koncertnoj dvorani, afričke r’n’b princeze Nneke u Sinagogi, pevačice čiji glas ruši granice i puni velike sale – Tijane Bogićević u Kulturnom centru Novog Sada, kao i za koncerte holandske muzičke dive Sevdalize u Srpskom narodnom pozorištu, jednog od najpriznatijih evropskih world music violinista Lajka Feliksa u Reformatorskoj crkvi, svetski poznatog sastava Divanhana u Gimnaziji „Laza Kostić” i legendarne YU grupe u svečanoj sali NIS-a. Podršku programu Yu grupe na Dočeku pružila je kompanija NIS.

Jedinstven audio-vizuelni doživljaj koji ne treba propustiti

Ukoliko ste posetili Doček 2023. u Podgrađu, imali ste priliku da doživite nezaboravno iskustvo u spoju izvođačke i vizuelne umetnosti na sceni. Kako bi koncerti zaista bili pretvoreni u doživljaje koji se istovremeno i slušaju i gledaju, i ovog 13. januara će, zajedno sa izvođačima, na tome raditi renomirani umetnici među kojima su reditelj Aleksandar Nikolić, audio-video dizajner Petar Bilbija, studentkinja Akademije umetnosti u Novom Sadu Svetlana Klopan, Dejan Stojkov, Tijana Jevrić, ali i institucije kao što je Akademija umetnosti u Novom Sadu i mnogi drugi.

Doček u Novom Sadu jedinstven je i zbog toga što neguje jedinstvo različitosti, stoga je važna i ona najmlađa publika za koju će i ovoga puta biti upriličen prigodan novogodišnji program. U Kulturnoj stanici Bukovac program za decu prirediće Udruženje umetnika Visoko C, a tamo će nastupiti i sjajne devojke koje čine tamburaški sastav La Banda. Poseban umetnički program Novogodišnja noć, u kom će uživati i najmlađa publika, prirediće lokalne organizacije u novootvorenoj Kulturnoj stanici Kovilj.

Fuziju zvukova u Kulturnu stanicu Rumenka donosi bend Kal, dok će u klubu Trema nastupiti makedonski ska-pank i rege bend Superhiks. Ulaz na ove nastupe biće slobodan. Više informacija svi zainteresovani mogu pronaći na sajtu docek.rs.

Foto: Promo/EPK

Povezani članci