Koga slušamo u prvoj nedelji Kaleidoskopa kulture?

Prvi put u Srbiji dobitnik Gremija, virtuoz na violini, najpoznatiji dečiji japanski hor i drugi stižu na šesti Kaleidoskop kulture, u mrežu kulturnih stanica i Distrikt.

Nakon četvorodnevnog otvaranja na Korzu i u Distriktu, koje je kroz nesvakidašnje događaje izazvalo veliko oduševljenje publike, novosadski Kaleidoskop kulture ulazi u svoju prvu nedelju, od predviđenih pet, posvećenu izvođačkoj umetnosti, od 11. do 17. septembra.

Program nedelje izvođačke umetnosti

Virtuoz na violini svetske slave Stefan Milenković, nastupiće 12. septembra od 20 časova zajedno sa ansamblom Camerata Novi Sad u novoj, desetoj, Kulturnoj stanici u Stepanovićevu (Vojvode Stepe Stepanovića 111), koja će svečano biti otvorena upravo ovim koncertom.

Najistaknutiji violinista svoje generacije Stefan Milenković karijeru je započeo u ranom detinjstvu, a nastupao je sa orkestrima svetskog renomea i osvojio nagrade na mnogobrojnim i prestižnim violinskim takmičenjima. Ovaj put, njegov nastup obeležiće početak nedelje izvođačke umetnosti na Kaleidoskopu kulture. Camerata Novi Sad jedan je od najuzbudljivijih ansambala na našim prostorima, orkestar vrhunskih umetnika koji svojom posvećenošću muzici, međusobnim prijateljstvom i disciplinom stvaraju jedinstvenu zajedničku energiju i zvuk.

U nedelji izvođačke umetnosti Kaleidoskopa kulture, u prostoru obnovljenog Distrikta 15. septembra u 19 časova nastupiće Senda Pan flute choir, dečiji hor iz Hirošime, pod dirigentskom palicom Hiromicua Šimamota, i novosadski Bajićevi slavuji, koje je osnovala i predvodi Ana Kovačić.

U subotu 16. septembra od 20:30 časova u obnovljenom Distriktu nastupiće svetski poznat džezer, Džejson Majls. Džejson Majls jedan je od najpoznatijih džez muzičara i osvajač je prestižne Gremi nagrade. Tokom svoje karijere sarađivao je sa mnogobrojnim poznatim muzičarima kao što su Majls Dejvis, Markus Miler, Luter Vandros, Vitni Hjuston, Majkl Džekson, Dajana Ros i mnogi drugi.

Sve do 15. oktobra, dokle traje ovogodišnji Kaleidoskop kulture, više od 1000 domaćih, regionalnih, evropskih i svetskih umetnika i umetnica slaviće kulturu zajedništva i tokom pet nedelja, prikazati ono najbolje od pet vrsta umetnosti – izvođačke, vizuelne, primenjene, arhitekture i književnosti, u Distriktu i mreži kulturnih stanica. Nakon nedelje posvećene izvođačkoj umetnosti, sledi nedelja posvećena primenjenoj umetnosti.

Ulaz na programe Kaleidoskopa kulture je slobodan.

Partner Kaleidoskopa kulture je Erste banka. Više informacija o ovogodišnjem Kaleidoskopu kulture možete pronaći na sajtu kaleidoskopkulture.com

Povezani članci