Distrikt vas zove: Posetite aktuelne izložbe

Distrikt je mesto susreta – iskoristite dane pred nama da se upoznate sa delima vizuelne i primenjene umetnosti na Kaleidoskopu kulture. Od srede do nedelje su otvorene čak četiri izložbe!

Od Konjovića do Marine Abramović

Radno vreme: Do 30. oktobra / od srede do nedelje / dvokratno od 12 do 14 i od 16 do 20 sati / Distrikt, Radionica

Prvi put su kolekcionarska dela najvećih autora srpske umetnosti na ovaj način predstavljena novosadskoj publici. Izložba, nastala u saradnji sa Galerijom Bel Art, predstavlja vekovnu istoriju srpske umetnosti od 1923. do 2023. godine. Doživite radove Milana Konjovića, Save Šumanovića, Zore Petrović, Miće Popovića, i drugih.

Pročitajte kada se održavaju vođenja u okviru pratećeg programa.

Duh mesta – prvi vek Distrikta

Radno vreme: stalna postavka / od srede do nedelje / od 16 do 20 sati / Distrikt, Fabrika 2

Ova multimedijalna, stalna postavka, autora dr um. Monike Bilbije Ponjavić i Nemanje Milenkovića, predstaviće turbulentnu stogodišnju istoriju nekadašnjeg industrijskog kompleksa koji je danas postao centar savremene umetnosti.

Kuhinje [Fragmenti] – crtice iz istorije i popularne kulture

Radno vreme: Do 28. oktobra / Od srede do nedelje / Od 12 do 14 i od 16 do 20 sati / Distrikt, Menza

Otkrijte kako su se razvijale kuhinje kroz vreme. Postavka će pokazati kako su socijalni, ekonomski i drugi faktori uticali na najvažniji životni prostor.

Otkrijte prateći program.

Uz to, u Distriktu sve vreme možete videti instalaciju slova Дистрикт, autora Jugoslava Sivića, koja teži čak dve tone, kao i murale Arteza, Nataše Konjević i Pabla Astraina koji predstavljaju simboličan prikaz industrijskog razvoja ovog mesta.

Vidimo se u Distriktu!

Autor: Petar Vučković

Foto: Vladimir Veličković

Povezani članci