Tri razloga da Doček 7532. provedete u Distriktu

Sedmim Dočekom u Unesko kreativnom gradu, kojim smo zakoračili u novu godinu, Novi Sad je još jednom potvrdio da je umetnički epicentar nezaustavljivog duha inovacija. Dok se utisci o novogodišnjoj noći u Podgrađu polako sležu,  uveliko se rasplamsava uzbuđenje oko proslave Dočeka 7532. godine, 13. januara, koji ne samo da obeležava neprekidan tok života na ovim prostorima, već slavi i bogatstvo novosadske interkulturalnosti. Doček 7532. godine vodi nas na uzbudljivo, žanrovski raznovrsno muzičko putovanje, kroz neobičan spoj koncertnih prostora. Jedna od lokacija na kojoj će muzička imena domaće i inostrane scene pružiti novosadskoj publici nezaboravan provod i sjajnu izvođačku energiju je Distrikt, te vam u nastavku donosimo tri razloga da ga posetite 13. januara!


*Ne zaboravite da za koncerte u Distriktu 13. januara, važi akcijska cena ulaznica: za svaku kupljenu ulaznicu dobijate jednu na poklon! Akcija važi isključivo u prodajnom objektu Gigs Tix-a u Pariskom magazinu. 

#1 Novi muzički trendovi čekaju vas u Proizvodnji

Novi centar umetničkog stvaralaštva, Distrikt, jedinstven je koncept u ovom delu Evrope i mesto inovacija i kreativnog sadržaja. Upravo ovde, u objektu Proizvodnja, 13. januara će se publiku zabavljati Zhiva, Keni nije mrtav, KOIKOI, Rouzi i Jowam, koji će nastupiti u saradnji sa platformom Serbia Creates. U susret nezaboravnom Dočeku 7532, iskoristili smo priliku da, između intenzivnih priprema, porazgovaramo sa umetnicom Ivom Pažin, poznatijom kao Zhiva. Intervju možete pročitati OVDE.

Ulaznice su uveliko dostupne na prodajnim mestima Gigs Tix-a i online.

Program:

Zhiva / 21.00 – 21.40
Keni nije mrtav / 21.55 – 22.40
KOIKOI / 22.55 – 23.40
Rouzi i Jowam / 23.50 – 00.40

#2 SKCNS Fabrika kao centar elektronskog zvuka

Iz najpoznatijih svetskih klubova na Doček 7532. nam stiže di-džej Metju Džonson, često viđen za pultom čuvenog berlinskog Berghajna. On se u novogodišnjoj noći 13. januara udružuje sa Markom Nastićem, najuspešnijim srpskim di-džejem i jednim od pionira domaće elektro scene. Nastić je delio pult sa velikanima tehno zvuka, poput Karla Koksa, Ričija Hotina, Grina Velveta, Adama Bejera i mnogih drugih. Uz podršku novosadskih di-džejeva Runy i 2MUCH, očekuje nas veče za pamćenje.

Program u SKCNS Fabrika počinje u 22 časa, a ULAZNICE možete nabaviti OVDE.

#3 Osetite duh mesta

Toplo vam preporučujemo da pre početka koncerata prošetate Distriktom i svoju šetnju obogatite jedinstvenim doživljajem – posetom stalnoj postavci Duh mesta – prvi vek Distrikta.

Izuzetna izložba smeštena je u objektu Fabrika 2, a delo je kreativnog dvojca dr um. Monike Bilbije Ponjavić i Nemanje Milenkovića. Ovaj autorski rad predstavlja dinamičnu stogodišnju sagu nekadašnjeg industrijskog kompleksa, donoseći nam jedinstvenu perspektivu njegove turbulentne prošlosti.

Stalna postavka nije samo svedočanstvo o industrijskom nasleđu Distrikta; ona je putovanje kroz vreme kroz šest uzbudljivih faza. Počevši od osnivanja fabrike, preko izazova Drugog svetskog rata i dramatičnih dana NATO bombardovanja, pa sve do trenutka kada je Novi Sad postao Evropska prestonica kulture, ova postavka oživljava istorijske epohe i priče koje su oblikovale Distrikt. A šta kažu oni koji su već prošli kroz ovu izuzetnu postavku? Otkrijte iskustva brojnih posetilaca u ovom našem tekstu.

Foto: Vladimir Veličković

Povezani članci