Devojke u svetu tehnologije: Kreativnost, inovacija i zajedništvo

Za mlade devojke koje žele da istraže svet informacionih tehnologija, program Devojke u svetu tehnologije otvara vrata digitalne kreativnosti i inovacije. U saradnji sa UNICEF Srbija, ovaj edukativni program ne samo da podstiče radoznalost prema tehnološkim temama, već pruža jedinstvenu priliku učesnicama da steknu nova znanja i veštine kroz niz inspirativnih radionica.

Besplatan program za mlade devojke će se održati 12. juna u Kulturnoj stanici OPENS u novosadskom Distriktu, a biće realizovan kroz tri edukativne radionice.

Kreativna elektronika  

Prva radionica programa, koju vodi Katarina Perendić, biće realizovana od 9 do 15 časova, a fokusiraće se na osnove elektronike i pokazati učesnicama kako da kreativno primene novo stečeno znanje. Devojke će naučiti kako da spoje žice i LED diode tako da svetle u različitim bojama i kako da podesi uređaj da prepoznaje različite tonove i ritmove omiljene pesme.

Dizajn proizvoda

Druga radionica će se baviti osnovama dizajna proizvoda, gde će učesnice naučiti kako da razvijaju proizvode koji su funkcionalni i estetski privlačni. Radionica će uključiti praktične vežbe kako bi devojke stekle osnovno razumevanje procesa dizajna. Program će voditi Dragana Grbić, a održaće se od 9 do 12 časova u KS Opens.

Digitalni marketing

Đurđa Stanišić će predavati o digitalnom marketingu od 12.30 do 15.30 časova, a učesnice će naučiti kako da promovišu svoje projekte i ideje na internetu, koristeći kombinaciju različitih medija i platformi kako bi doprle do što većeg broja ljudi. Kroz praktične primere i vežbe, devojke će naučiti kako da svoje ideje „upakuju u priču“ koja će privući pažnju online zajednice.

Najuspešnije učesnice će imati priliku da se pridruže edukativnim kampovima u Novom Sadu i Sarajevu, gde će moći da dalje razvijaju svoje veštine i upoznaju se sa naprednim konceptima u oblasti tehnologije.

Radionice su namenjene mladim devojkama uzrasta od 14 do 18 godina, a učešće je u potpunosti besplatno, bez potrebe za prethodnim predznanjem ili opremom. Program Devojke u svetu tehnologije deo je inicijative Youth Forward: Navigating Tomorrow’s Challenges, koja se sprovodi u saradnji OPENS-a i UNICEF-a.

Za više informacija o radionicama i kako se prijaviti, posetite ovaj link. ROK ZA PRIJAVU JE 10. JUN.

Povezani članci