3 razloga da pogledate predstavu Demokratija na Kaleidoskopu kulture

Sjajan program sedmog Kaleidoskopa kulture nastavlja se i ove nedelje u Distriktu, kada će u fokusu biti izvođačka umetnost, a jedan od zapaženijih događaja biće gostovanje Beogradskog dramskog pozorišta sa predstavom „Demokratija“, 20. septembra od 19 sati u SKCNS Fabrika. Ovo je jedinstvena prilika za novosadsku publiku da pogleda savremeni komad koji preispituje temeljne vrednosti našeg društva, stoga vam donosimo tri razloga da ovog petka budete na ovom događaju.

1. Predstave Beogradskog dramskog pozorišta retko gledamo u Novom Sadu

Beogradsko dramsko pozorište sa svojim predstavama ne gostuje često u Novom Sadu, ali sada će po prvi put učestvovati u programu Kaleidoskopa kulture. Ova prilika jeste posebna, jer novosadska publika može da vidi predstavu koja je već stekla veliki uspeh u Beogradu. „Demokratija“, realizovana u koprodukciji sa Novosadskim pozorištem (Ujvideki Szinhaz), povezuje dva značajna teatara i donosi nam jedinstveno iskustvo na sceni.

2. Preispitivanje demokratije u savremenom svetu

Predstava „Demokratija“, ruskog autora Josifa Brodskog, u režiji Veljka Mićunovića, bavi se složenim pitanjima: koliko je danas ostalo od prvobitnog značenja demokratije i da li nam ona uopšte donosi ono što su bili njeni bazični postulati? Adaptacija je radikalna, inspirisana esejima i poezijom Josifa Brodskog, ali i drugim filozofima i piscima koji preispituju demokratiju. Kroz ovu predstavu, bićete podstaknuti na razmišljanje o tome šta demokratija zaista znači u savremenom svetu i u kojoj meri se njeni principi zloupotrebljavaju.

3. Izvanredan umetnički tim 

„Demokratija“ okuplja vrhunske glumce na sceni i kreativni tim koji stoji iza ove preedstave. Uloge tumače Ozren Grabarić, Ivana Nikolić, Arpad Mesaroš, Tamara Aleksić, Gabor Pongo/Miloš Lazarov, uz muziku uživo Nikole Dragovića i Ivana Mirkovića. Scenografiju potpisuje Marija Kalabić, kostimografiju Jelena Stokuća, dok je za dizajn svetla zadužen Srđan Jovanović.

Ulaz na predstavu je slobodan uz prethodnu PRIJAVU OVDE, pa vas pozivamo da uživate u vrhunskoj umetnosti u okviru najveće regionalne umetničke smotre.

Kaleidoskop kulture kao najbolji evropski trend brend, sedmi put spaja svetske zvezde, velikane srpske umetnosti, stvaraoce u usponu i nezavisnu umetničku scenu.

Više informacija o programu pročitajte na zvaničnom sajtu Kaleidoskopa kulture.

Povezani članci