Kupujmo lokalno! Novosadske radnje sa unikatnim proizvodima

U vreme masovne produkcije u svim aspektima naših života, kao i brojnih negativnih efekata koji ona ima kako na životnu sredinu, tako i na ekonomiju, ulaganje u lokalne, autentične, dugotrajne i održive proizvode postalo je osnovno vrednosno opredeljenje svakog mislećeg čoveka.

A Novi Sad ima šta da ponudi – i kvalitetom i estetikom, a bogme i autentičnošću. Razmislite o tome sledeći put pre nego što uđete u precenjene trgovinske lance – možda je bolji izbor podržati svog komšiju, a svojoj deci ostaviti malo čistiju planetu. Jednom kad napravite ovaj iskorak – više nema nazad, prošetajte kroz naš izbor najboljih unikatnih radnji u Novom Sadu i uživajte!

The Manual Co.

📌 Centar

Novosadska radionica za izradu predmeta od kože, sa tradicijom dugom 35 godina, The Manual Co. opskrbio je generacije novosadskih gospođa i nebrojeno turistkinja elegantnim tašnama, novčanicima i kaiševima. Sa radnjom smeštenom u samom jezgru gradskih dešavanja, Zmaj Jovinoj ulici, The Manual Co. predstavlja mamac za prolaznike, a godinama se drže tradicionalnih metoda proizvodnje i poslovanja, gde je kvalitet na prvom mestu.

Misha Concept Store

📌 Centar

Otvaranje butika Misha Concept Store u Pašićevoj ulici, meki novosadskog turizma, obradovalo je ne samo posetioce iz inostranstva, nego i modne ljubitelje i poklonike prirodnih materijala, savremenih krojeva i autentičnih stilskih izraza. Ono što spaja široku ponudu koja obuhvata odeću, šešire, tašne, ručno izrađen nakit, cipele, kupaće kostime, naočare, umetnički je profilisan izbor i zastupljenost dizajnera iz Srbije i Novog Sada, dok je svaki komad jedinstven i teško će vam se desiti da sretnete još nekoga sa istim ili sličnim.

SOFI kozmetika

📌 Centar

Kad ste već u Pašićevoj, obavezno posetite i radnjicu u kojoj se prodaje SOFI kozmetika, od potpuno prirodnih sastojaka, uz uvažavanje prirodne sredine, bez aditiva i uz uvažavajne tradicionalnih metoda proizvodnje. Čim uđete zapahnuće vas predivni mirisi lavande, mente, pačulija, nevena, cimeta i čokolade, a šta god da izaberete nećete pogrešiti – od kraft sapuna, preko prirodnih dezodoransa i ulja, do šumećih kugli za kadu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SOFI kozmetika (@sofi.kozmetika)

Jucin dućan

📌 Centar

Ako volite ručno rađene torbice, minđušice, šolje, marame i lutke, Jucin dućan je pravi izbor za vas. Šarmantna radnjica u Ise Bajića nudi sve, i jednom kad uđete, teško ćete izaći bez poklona za sebe, svoju mamu, tetku, kćerku i celu užu i širu porodicu. Najveći hit su Jucine lutkice, za igru ili za oko vrata.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jucin dućan (@jucinducan)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jucin dućan (@jucinducan)

Šeširi i kape „Kovač“

Kultna radionica šešira u Poštanskoj ulici, „Kovač“ je porodični biznis koji traje gotovo ceo vek. Pored toga što možete kupiti neki od ručno izrađenih šešira, svoju omiljenu kapu možete i – popraviti. Da, tako nešto je još uvek moguće. Zanatlije u ovoj radnji i dalje koriste kalupe iz prošlog veka, ali prave i moderne šešire, lovačke i fedora modele. A po dobroj kapi se Novosađanin poznaje.

Unikatni kutak

Malo niže niz Poštansku, na Trgu Mladenaca, nalazi se još jedan hram modnih poklonika, Unikatni kutak, utočište domaćih dizajnera i lokalnih kreativaca. Ako se dvoumite šta da uzmete između narukvica, torbi, bedževa, majica, šolja, cegera ili haljina, rešićemo dilemu – treba vam sve, a na taj način podržavate i domaću modnu scenu.

Werkštat concept store

📌 Petrovaradin

U podgrađu Petrovaradinske tvrđave, u čuvenoj Štrosmajerovoj ulici, nalazi se prodavnica suvenira i unikatnih predmeta, Werkštat concept store. Prelepi ručno rađeni magneti, jugonostalgični motivi, ali i dizajnerski proizvodi mamac su za turiste na putu za tvrđavu, a radnjica je istinski ukras našeg lepog Gradića.

Autor: Bojana Kozomora

Povezani članci