Predstavljen program Evropske prestonice kulture

Video koji smo najavili prošle nedelje, a koji je ispratio neobična dešavanja širom grada, sada je ugledao svetlost dana i najavljuje nam program za godinu titule Evropske prestonice kulture. Novosađani su se prošle nedelje pitali šta tačno znače nazivi ispisani na majicama, zastavama, plakatima, flajerima, a sada otkrivamo da je to samo deo događaja koji nas očekuju u narednoj godini, koja će pozicionirati naš grad kao epicentar evropskih kulturnih dešavanja.

Titula Evropske prestonice kulture u svojoj završnici nam donosi preko 1500 događaja, sa preko 4000 umetnika iz 45 evropskih zemalja, što znači da će čitavih 365 dana u godini biti obeleženo kulturnim dešavanjima. Time kultura postaje svakodnevica Novosađana, a za sam grad to znači poboljšanje umetničkih, prostornih, programskih i turističkih kapaciteta.

Budite uz program Evropske prestonice kulture i tokom 2022. godine, počevši od 31. decembra ove godine, kada tradicionalno proslavljamo Doček i svečane ceremonije povodom zvaničnog početka godine titule 13. januara, a onda i uz programe u okviru SeobaBudućnosti EvropeHeroinaTvrđave miraDunavskog moraKaleidoskopa kulture i Druge? Evrope, koji nam govore da u našem gradu kultura zaista jeste način života.

Autorka: Leona Pap

Povezani članci