Umetnička dela u prvoj galeriji na otvorenom

   

Subin plato u Limanskom parku postaje prva galerija na otvorenom, gde će u nedelju 20. marta u 11 časova biti otvorena izložba umetničkih zastava MigrArt. Ova jedinstvena izložba kakvu do sada nismo imali priliku da vidimo u Novom Sadu, obuhvatiće radove savremenih umetnika iz pet Evropskih prestonica kulture, a njihova umetnička dela na temu migracija biće prikazana na zastavama na čak 49 jarbola visine 8 metara.

Ovom prilikom, novosadskoj publici predstaviće se umetnici iz bivših, sadašnjih ili budućih Evropskih prestonica kulture: Réka Huszár (Mađarska, Vesprem 2023), Alain Welter (Lukesemburg, Eš 2022), Marina Milanović (Srbija), Alena Klaćikova (Srbija), Danijel Babić (Srbija), Are Andreassen (Norveška, Bodo 2024), Leo Kirinčić (Hrvatska, Rijeka 2020).

Nakon otvaranja izložbe, u Kulturnoj stanici Liman od 12 časova, biće organizovan javni razgovor sa umetnicima i umetnicama. Moderatorka će biti direktorka Galerije Bel Art, Vesna Latinović. Izložba je deo programskog luka Seobe, koji se gotovo dva meseca kroz različite vrste umetnosti bavi temom migracija i seoba.

Postavka ove izložbe na otvorenom biće na Subinom platou, koji je posvećen pioniru elektronske muzike na ovim prostorima i u Latinskoj Americi – Mitru Subotiću Subi. Na našem sajtu možete pročitati tekst o njegovom umetničkom radu i razvoju elektronske muzike na našim prostorima.

Povezani članci