Foto: Karavan evropskih ukusa i muzike prošao je kroz grad

Jedinstveni Karavan evropskih ukusa i muzike prošao je kroz Novi Sad donoseći raznolikost u kulturne stanice širom grada.

U okviru programa Seobe, tokom kojih se bavimo pozitivnim uticajem migracija, posetioci kulturnih stanica su tokom četiri dana manifestacije, imali priliku da se otisnu na putovanje regionima Evrope, i uz world music izvođače uživaju u vrhunskim specijalitetima koja je za njih specijalno pripremao kuvarski tim restorana Loft, na čelu sa šefom kuhinje Filipom Milovanovićem.

Probali smo ukusne, francuske kroasane i nemačke kobasice s krompirom i kiselim kupusom, odličnu tortu sa sirom i prelivom od borovnica, tradicionalno englesko pečenje s povrćem, švedsku tortu s bademima i narandžom, grčku salatu, burito i pitu s feta sirom, ali i tursku baklavu, rumunske kolače i gruzijsku supu s pirinčem i govedinom. Zabavljali su nas kao što su The Sidh iz Italije, Sväng Harmonica Quartet iz Finske, Jovan Pavlović i Svartlamon Hardkor iz Norveške, Light in Babylon iz Turske, čiji intervju možete pročitati na sajtu, zatim Tango ansambl Librecuatro iz Srbije kao i bendovi Jeremy? i Kerana & Kosmonavtite iz Bugarske. 

Pogledajte u nastavku neke od izdvojenih fotografija sa četvorodnevnog Karavana u kulturnim stanicama, te još jednom pođimo zajedno na putovanje evropskim regijama kroz gastronomiju i muziku.

Podršku programu Karavan pružila je IDEA, a partner u realizaciji programa je LOFT.

Foto: Marko Pudić, Vladimir Veličković

Povezani članci