Novosadski Doček i fotograf Pavel Surovi nižu nagrade

Sećate li se sjajne izložbe radova fotografa Pavela Surovog, koje ste nakon spektakularnog Dočeka 7530. godine u Evropskoj prestonici kulture u okviru programa Slave imali priliku da pogledate obilaskom svih Kulturnih stanica u Novom Sadu? Ovaj talentovani srpski fotograf iz Kisača, osvojio je dve srebrne i jednu bronzanu medalju za svoje radove iz kolekcije TRON, na svetskom takmičenju profesionalnih fotografa WPE International Photography Awards u Francuskoj, u Parizu.

Segment svečanog otvaranja godine titule EPK koji je bio posvećen prvom srpskom kulturom dobru upisanom u registar nematerijalnog kulturnog nasleđa Uneska – Slave, sada je osvojio nagradu na svetskom takmičenju profesionalnih fotografa.

Doček je, uz Kaleidoskop kulture, već Novom Sadu doneo Nagradu za najbolji evropski trend brend u oblasti kulture, u novembru 2021. godine, u Drezdenu. Ovaj programskli luk jedan je od osam segmenata Evropske prestonice kulture i zajedno sa Kaleidoskopom kulture, jedini je koji se realizuje već pet godina unazad i pretenduje da ostane legat grada i nakon godine titule.

Foto: EPK

Povezani članci