Sve što treba da znate o bioskopima u Novom Sadu

Novi Sad u godini titule Evropske prestonice kulture  ima zaista mnogo toga da ponudi, a u tu ponudu spadaju i bioskopi i projekcije filmskih ostvarenja. Novi Sad  danas ima ukupno 3 bioskopa i 24 sale, opremljene najmodernijom opremom, u kojima možete pratiti najnovije filmove. A da li ste znali da su prvi fim Novosađani pogledali  krajem 19. veka?

Još od tada Novi Sad je grad bioskopa, Novosađani, kao veliki ljubitelji filma uvek se rado vraćaju u bioskope, pa ne čudi što su dobili epitet filmofila. Od davnina, prvi ljubavni sastanci dešavali su se bas ispred bioskopa, koje mnogi novosađani pamete i po prvom poljubcu.

U prošlosti je bilo više bioskopa u Novom Sadu nego danas, pa su novosađani bili u prilici da gledaju filmove u Petrovaradinu, Telepu ili Detelinari. Mi vam predstavljamo tri najbolje opremljena bioskopa, u kojima ćete uživati u svakom trenutku prikazivanja vaših omiljenih filmova.

Predlažemo vam gde da provedete nezaboravne trenutke sa svojim najdražima uz najsvežije filmske naslove, sva tri bioskopa nude raznovrsan repertoar, pa ljubitelji filmova mogu da uživaju u svim žanrovima.

Arena Cineplex Novi Sad 

Novi Sad 1969. godine dobija jedan od najmodernijih bioskopa u Evropi – Arenu, u kom je prva projekcija bila Labudovo jezero, a poslednja Zrno utehe, iz filmskog serijala o Dzejmsu Bondu. Nakon toga, Novi Sad je dve godine bio bez bioskopa sve do 2010. kada je Arena renovirana.

Arena Cineplex Novi Sad danas je jedan  od najmodernije opremljenih bioskopa na ovim prostorima. Nalazi se u neposrednoj blizini Trga Slobode, Dunavske ulice i Zmaj Jovine ulice. Nalazi se u blizini brojnih linija gradskog i prigradskog prevoza, što građanima Novog Sada i okoline omogućava brz i jeftin dolazak u bioskop.

Bioskop se sastoji od šest bioskopskih sala, koje su opremljene novim udobnim sedištima. Svaka sala je opremljena najsavremenijom tehnologijom, kako bi svojim gledaocima obezbedili vrhunski doživljaj. Na repertoaru svakog dana su najaktuelniji filmovi.

Pored redovnog filmskog repertoara, u Areni Cineplex se organizuju svečane premijere domaćih filmova, kao i festivali FEST, Cinema City, Cinemania i Kids Fest. Nudi mogućnost i online rezervacije karata, ali i kupovinu na blagajni bioskopa.

Bioskop nudi specijlne ponude kao što su: Arena Men (prikazivanje različitih akcionih filmova i trilera uz poklon svakom muškarcu), Ladies Night (odabrani filmovi za dame uz poklon), Arena Teen (vrhunski filmovi odabrani za tinejdžere uz poklon iznenađenja), Arena Fan (za fanove dugo očekivanih filmova koji su zaslužili posebno veče uz poklon) i Happy Day (svakog utorka poseban popust za 2D i 3D projekciju).

Repertoar bioskopa Arena Cineplex možete da pogledati ovde.

CineStar Big

CineStarNovi Sad je bioskop sa pet zvezdica koji se nalazi u sklopu tržnog centra BIG. Predah od kupovine u mnogobrojnim prodavnicama možete da napravite tako što ćete pogledati neki od najnovijih domaćih Ili stranih filmova koji se nalaze na repertoaru. U bioskopu se nalazi 10 bioskopskih sala opremljenih VIP sedištima, ljubavnim sedištima i sedištima pogodnim za osobe sa invaliditetom. Jedna od sala je 4DX, ujedno i prva 4DX sala u Srbiji, a jedna je KIDS sala sa 48 sedišta. U samom bioskopu ukupno ima 1320 sedećih mesta.

U bioskopskim salama je sve podređeno uživanju i posebnom doživljaju gledalaca. Prve projekcije radnim danima počinju u 17 časova, a poslednje u 22.30 časova, dok vikendom počinju u 11 časova, a poslednje u 23 časa. U sklopu bioskopa nalazi se i Cinema bar u kojem možete da uživate u kafi već od jutra.

Repertoar bioskopa CineStar Novi Sad možete da pogledate ovde.

Cineplexx Promenada

Cineplexx Promenada nalazi se u istoimenom tržnom centru Promenada. Bioskop je opremljen sa najudobnijim sedištima i tehnologijom, posebno kada je reč o slici i zvuku. Ima osam sala kapaciteta od 1246 sedišta. Jedna od sala opremljena je superiornom MX4D tehnologijom, odobrenom od strane Holivudskih studija koji prikazuju blokbastere u 4D tehnologiji sa čak 14 različitih specijalnih efekata. Sve sale su opremljene najnovijim laserskim projektima. Prve projekcije počinju od 15 časova, a poslednje od 23 časa, dok vikendom počinju od 11 časova, a poslednje od 23 časa.

Repertoar bioskopa Cinpeplexx Promenada možete da pogledate ovde.

Bioskopsku salu možete da iznajmite za usluge namenjene organiziciji različitih događaja, konferencije, predavanja, seminara, radionica, kulturnih događaja ili proslava. Pored mesta za uživanje sa porodicom ili prijateljima, bioskop vam predstavlja idealno mesto za vaše događaje.

Bioskopi u Novom Sadu organizuju filmske dane, kada se projekcije mogu gledati po sniženim cenama ulaznica. Utorak je dan kada se ulaznice prodaju po sniženim cenama u sva tri bioskopa, što u ove bioskope dovodi još veći broj gledalaca. Mnogima su omiljene bioskopske grickalice bez kojih bi gledanje filmova bilo nezamislivo.

Danas, osim svetskih hitova u modernim salama, možete pogledati i alternativnija ostvarenja. Ako poželite da uživate u bioskopu na otvorenom ili u nekom starom ili manje poznatom filmskom ostvarenju  posetite  prostore kao što su Kulturni centar grada, Kulturna Stanica Svilara, CK13.

Foto: Promo

Povezani članci