Julijan Rahlin: Muzika je moja religija

Nedelja izvođačke umetnosti na Kaleidoskopu kulture, koja će trajati do 16. septembra u Novom Sadu, započela je spektakularnim koncertom klasične muzike Korzo, koji je održan 10. septembra na jednoj od najfrekventnijih gradskih saobraćajnica – Bulevaru Mihajla Pupina.

Ovogodišnji Korzo, peti po redu, u godini titule EPK, pomerio je granice izvođenja klasične muzike i stavio Novi Sad rame uz rame sa evropskim metropolama.

Najveći umetnički i produkcijski poduhvat okupio je na Kaleidoskopu kulture vrhunske svetske muzičare. Julijan Rahlin, virtuoz na violini zasvirao je po prvi put pred novosadskom publikom dela Bramsa i Betovena uz pratnju Vojvođanskoj simfonijskog orkestra i pod dirigentskom palicom čuvenog Aleksandra Markovića

Novosadski Korzo, nekadašnje glavno šetalište grada, transformisao je današnji Bulevar u jedinstven koncertni prostor na otvorenom, te oduševio i Julijana Rahlina, koji je po prvi put nastupio u ovogodišnjij Evropskoj prestonici kulture.

„Ovaj prostor je magičan. Znao sam da će ovo biti veliki događaj, ali stvarno je neverovatno videti publiku i sa strane, i skroz nazad, u centru Novog Sada, tako da je ovo sjajan kulturni događaj koji vredi slaviti iz godine u godinu“ – istakao je Rahlin.

On je dodao da koncerti na otvorenom „uzdižu događaj na novi nivo, otvaraju nove dimenzije, pružaju drugačiju atmosferu“, te da je zaista prijatno iznenađen produkcijskim poduhvatom, kvalitetom zvuka i organizacijom koja je, ističe, na visokom nivou.

A kako je ovaj talentovani violinista, violista i dirigent uopšte započeo svoju višedecenijsku karijeru i koliko mu znači muzika, pogledajte i poslušajte u ovom videu.

U nastavku vam prenosimo atmosferu sa koncerta, te pogledajte i ovaj video.

Kako je Korzo otvorio nedelju izvođačke umetnosti, mi vas pozivamo da ne propustite bogat program tokom čitave nedelje pred nama. Otkrijte ga na ovom linku.

Partneri Kaleidoskopa kulture su Erste Banka SrbijaIDEADDOR osiguranjeA1 Srbija i Heineken Srbija.

Autori: Marina Marić i Feđa Putnik

Foto: Marko Pudić, Ervin Kovač i Đorđe Mladenović

Povezani članci