Grad stripa: Uživanje za najmlađe

Sunčani vikend pred nama obeležiće otvaranje manifestacije Grad stripa, koja će se održati od 21. do 30. oktobra u okviru programa Druga? Evropa, a pretvoriti Distrikt na Limanu u centar devete umetnosti. Sa namerom da omogući potpuni ugođaj i najmlađim posetiocima, zanimnljiv program za decu obuhvatiće operu, radionicu i projekcije animiranih filmova, a mališani će imati priliku i da se igraju na jedinstvenom strip igralištu. Stoga vas pozivamo da se već ovog vikenda zaputite u Distrikt i povedete svoje najdraže u uzbudljivu strip avanturu koja će im, sigurni smo, zaokupiti pažnju.

Strip igralište

Kada: od 21. do 30. oktobra, KS Liman

Sto mu gromova, najmlađi će u Gradu stripa moći da se prepuste strip umetnosti i dožive je na jedan inovativan način! Koliko su deca spremna na akciju? Strip igralište daće prostora mališanima da se fotografišu kao strip junaci, voze bicikle i sklapaju kockice u strip priču, a verujemo da će ovaj program biti jednako zanimljiv i odraslima. Otvaranjem strip igrališta ispred KS Liman u Distriktu, omogući će im da se igraju sa različitim objektima i instalacijama i tako ponešto nauče o ovoj umetnosti. Tokom manifestacije Grad stripa, igralište će biti otvoreno svakog dana, a ono što će možda dodatno oduševiti mališane jeste strip igra koju će moći da igraju projektovanu na fasadi ove kulturne stanice i to u subotu i nedelju, 22. i 23. oktobra od 19 časova do ponoći, kao i narednog vikenda 28. i 29. oktobra u istom terminu.

Opera za najmlađe Baš-Čelik

Kada: 22. i 23. oktobra u 11 časova, KS Liman

Povedite najmlađe na bajkovitu avanturu i neka iskuse jedinstven svet mašte srpskih junaka, divova i zmajeva, kroz zanimljivu operu za decu Baš-Čelik, prvo muzičko-scensko delo napisano na temu srpske bajke, koje će u KS Liman ovog vikenda realizovati Udruženje umetnika Visoko C. Komična, zabavna ali i edukativna predstava, okupiće najmlađu publiku 22. i 23. oktobra u 11 časova i povesti mališane u borbu dobra protiv zla kroz čak osam slika. Deca će imati priliku da se poistovete sa glavnim likovima, koji će svojom ljubavlju i dobrotom, ali i verom u prave vrednosti, pobediti Baš-Čelika i divove, te pronaći istinsku sreću. Opera je namenjena deci starijoj od pet godina.

Narednog vikenda, od 28. do 30. oktobra, Grad stripa nam donosi projekcije animiranih filmova za najmlađu publiku, ali i radionice u kojima će učestvovati mladi uzrasta od 15 do 30 godina.

Radionica Predić kao strip junak

Kada: 29. oktobra u 11 časova u KS Liman

Kao deo projekta Uroš Predić za sve, aktuelne izložbe dela ovog čuvenog slikara, koju vam preporučujemo da posetite u Galeriji Matice srpske, Grad stripa nam donosi uzbudljivu radionicu za mlade – Predić kao strip junak. Posetite KS Liman u nedelju, 29. oktobra u 11 časova i uživajte u druženju sa Novosadskim umetnikom Miletom Poštićem, koji predstavlja Uroša Predića kao strip junaka. Otkrijte zanimljivosti iz njegovog života i upoznajte strip junaka, kog ćete imati priliku da oživite, koristeći maštu i dve mobilne aplikacije. Zaintrigirani? Vidimo se u Distriktu!

Broj učesnika je ograničen na 15, a prijava se vrši preko ovog linka.

Crtani filmovi na Frontiću

Kada: 30. oktobar u 11 časova, KS Liman

Mališane uzrasta šest do 10 godina povedite na besplatne projekcije kratkih animiranih filmova iz celog sveta, koje će imati priliku da pogledaju u okviru festivala Filmski front i Grada stripa. U jedinstvenoj atmosferi Kulturne stanice Liman, bioskopska projekcija će biti pravi ugođaj za sve, stoga ne propustite Frontić za najmlađe, a na ovom linku možete pogledati koja animirana ostvarenja će se prikazivati 30. oktobra sa početkom u 11 časova.

Autorka: Marina Marić

Foto: Promo/Epk, Jovana Semiz, Lea Bodor

Povezani članci