Povedite najmlađe na Doček 7531.

Praznično raspoloženje se nastavlja 13. januara, jer nam Doček 7531. donosi mnoštvo koncerata, najrazličitijih žanrova, ali i poseban program pripremljen za najmlađu novosadsku publiku. Vaše mališane očekuje potpuni ugođaj u Kulturnim stanicama Kovilj i Bukovac, te vas pozivamo da povedete svoje najmilije na uzbudljivu novogodišnju avanturu.

Program za decu u popodnevnim satima 13. januara očekuje opera Ivica i Marica, sa početkom u 17 časova, kao i kulturno-umetnički program Novogodišnja noć, sa početkom u 19 časova. Glavna ideja je da se deca zabave i nauče nešto novo.

Ivica i Marica

Autorsko delo Marije i Branislava Cvijića, opera Ivica i Marica, biće izvedena 13. januara u 17 časova u Kulturnoj stanici Bukovac. Bajka o Ivici i Marici jedna je od najpopularnijih u dečijoj literaturi. Braća Grim su je podarila mališanima još početkom 19. veka, a na Dočeku u Novom Sadu će Udruženje umetnika Visoko C ovu bajku prikazati najmlađima u formi opere za decu.
Dečija opera Ivica i Marica je zamišljena u dva čina u kojima se pojavljuju tri lika: Ivica, Marica i Veštica. U njoj se smenjuju emocije koje su na umetnički način prikazane deci. Pa su tako radost, tuga, bes i očaj samo neke od njih. Pevanjem, glumom, scenskim pokretima i zanimljivom scenografijom dočarana je ova poznata priča u kojoj će deca učiti da uživaju u operi. Ne propustite!

Novogodišnja noć

U Kulturnoj stanici Kovilj, 13. januara u 19 časova, održaće se kulturno-umetnički program Novogodišnja noć, uz novogodišnje pesme i igre sa prostora cele Srbije. Folklorni ansambl Laza Kostić, KUD Vasino kolo i Pevačka grupa Kovilj (dečiji hor) upriličiće priredbu za Doček koja će izgledati onako kako su naše prabake i dedovi dočekivali Novu godinu.
Narodno veselje uz pesme dece, radost i poneki poklon, svim prisutnim posetiocima i posetiteljkama izmamiće osmeh na licu. U publici će biti roditelji dece koja će nastupiti, te će tako biti stvarna porodična atmosfera. Program će voditi deca koja će pričati o tome kako su praznici i igra na snegu izgledali nekada, a kako izgledaju sada, a pričaćemo i o kićenju jelke, ukrasima, narodnoj nošnji i poklonima. Priče dece pratiće pesma i igra. Deca će naučiti kako se nekada živelo, mnogo radilo, a posle uživalo u toploj porodičnoj atmosferi. Ovo je idealna prilika da upoznate i novootvorenu Kulturnu stanicu Kovilj, koja je od 15. decembra prošle godine dostupna novosadskoj publici. Nalazi se u Ulici Laze Kostića 113, a smeštena je u autentičnom vojvođanskom okruženju, prekoputa rodne kuće Laze Kostića, koji je pored bogate istorije i tradicije, najveći ponos ovog sela u okolini Novog Sada.

Autorka: Anđela Dalmacija

Foto: Promo/EPK, Jovana Seniz

Povezani članci