Koga slušamo u Distriktu za Doček 7532?

Novosadski Doček  kao jedinstvena umetnička proslava dve Nove godine, brend je koji je Novom Sadu doneo prestižna priznanja i nagrade, doprineo turizmu grada, napravio umetnički i produkcijski iskorak i ugostio neka od najvećih svetskih i domaćih imena izvođačke i vizuelne umetnosti. Specifičnost ove manifestacije u multikulturalnom gradu ogleda se u  dualnosti, te Novosađani i turisti već sedam godina zaredom slave Doček kao prelazak iz jedne u drugu godinu, 31. decembra i 13. januara. Nakon odličnog programa koji će biti priređen u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, kojim ćemo kalendarski zakoračiti u 2024. godinu, očekuje nas i proslava 7532. godine, na gotovo 40 lokacija u gradu, među kojima je i novi centar savremenog stvaralaštva – Distrikt.

U nastavku vam predstavljamo muzički program Dočeka 7532 u obnovljenom Distriktu, gde će u objektima SKCNS Fabrika i Proizvodnja odjekivati zvuci mladih izvođača naše scene, ali i već prepoznatljivih domaćih i inostranih imena u svetu elektronske muzike. Sjajna muzička energija i novi trendovi pokrenuće pogone Distrikta na Limanu, nekadašnjeg industrijskog, a danas umetničkog kvarta Novog Sada.

* Podsećamo vas da akcijska cena (za svaku kupljenu ulaznicu jednu dobijate na poklon) i dalje važi u prodajnom objektu Gigs Tix-a u Pariskom magazinu, zaključno sa 12. januarom. 

Proizvodnja / Doček 7532.

Program u Proizvodnji u Distriktu počinje u 21 čas, kada će se na sceni sve do iza ponoći smenjivati nekoliko mladih muzičara iz različitih žanrovskih kutaka domaće scene. U saradnji sa platformom Serbia Creates, nastupiće ZhivaKeni nije mrtav, KOIKOI, Rouzi i Jowam.  

Zhiva, Keni nije mrtav, KOIKOI, Rouzi i Jowam / Distrikt, Proizvodnja / 21.00 / ULAZNICE

Nastupi:

Zhiva / 21.00 – 21.40
Keni nije mrtav / 21.55 – 22.40
KOIKOI / 22.55 – 23.40
Rouzi i Jowam / 23.50 – 00.40

Iva Pažin ZHIVA je iskorak na domaćoj sceni napravila objavljivanjem debi albuma Preterujem u novembru 2023, za Glitch Records, koji se izdvaja po tome što je posvećen mentalnom zdravlju. Uz nju, novosadsku publiku će zabavljati i scenski atraktivan sastav Keni nije mrtav, koji svojim galopirajućim rifovima stejdž pretvara u predstavu. Ovom prilikom čućemo i njihov novi singl Telo ali i druge hitove kojim će otvoriti novu koncertnu sezonu za 2024. na Dočeku u Novom Sadu. 

Proizvodnjom u Distriktu oriće se i nezaustavljiva energija benda KOIKOI, koji osvaja publiku svojim visokooktanskim nastupima. KOIKOI je bio nominovan na ESNS za Music Moves Europe nagradu 2023. kao jedan od 15 najperspektivnijih bendova u Evropi.

Novosadskoj publici će se na Dočeku predstaviti i Rouzi, koji je svojim jedinstvenim muzičkim izražajem definitivno postao jedan od miljenika nove publike, što potvrđuje i viralnost njegovog singla Jao mama!, koji je snimio u kolaboraciji sa Cobijem. Uz Rouzija na scenu staje i najmlađi beogradski reper Jowam, koji je pažnju javnosti skrenuo kolaboracijom na pesmi Malo tiše.

SKCNS Fabrika / Doček 7532.

Samo sat vremena kasnije, od 22 časa, počinje i program u SKCNS Fabrika, gde će posetioce dočekati di-džej Metju Džonson, koji pravo iz popularnih svetskih klubova stiže na Doček 7532. u Novi Sad. Njemu se pridružuje najuspešniji srpski di-džej Marko Nastić i jedan od osnivača domaće tehno scene. Podršku za di-džej pultom pružiće i popularni novosadski di-džejevi Runy i 2MUCH.

Mathew Jonson Live + Marko Nastić +2MUCH + Runy / SKCNS Fabrika / 22.00 / ULAZNICE

Doček je za ovih sedam godina uspeo da se snažno pozicionira na evropskoj mapi, što je doprinelo da, kao proslava nastala u okviru projekta „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”, osvoji prestižna priznanja – nagradu za jednu od najuspešnijih Evropskih prestonica kulture „Melina Merkuri” i nagradu za Najbolji evropski trend brend u oblasti kulture. Ne treba izostaviti ni prestižnu UNESCO listu kreativnih gradova na kojoj se našao Novi Sad, kao ni činjenicu da se upravo Doček dva puta našao i u nominaciji za Najbolje evropske festivale.

Povezani članci