Tanz platz: Preplitanje kultura kroz umetnost pokreta

U okviru nedelje izvođačke umetnosti Kaleidoskopa kulture, održano je peto izdanje međunarodnog festivala savremenog plesa Tanz Platz, koji tradicionalno organizuje Studentski kulturni centar Novi Sad

Ove godine, centar dešavanja bio je obnovljeni prostor Fabrika u Kreativnom distriktu, a kroz pet dana festivalskog programa posetioci su imali jedinstvenu priliku da pogledaju plesne performanse umetnika iz Srbije, Francuske, Portugalije, Mađarske i Češke. 

Tanz Platz je manifestacija čiji je cilj da predstavi mlade aktere na evropskoj sceni i tendencije u savremenom plesu.

Festival je započeo premijernim izvođenjem predstave Assimilate, koja se bavi pitanjem migracija, preplitanjem različitih kultura, jezika i običaja. Osim plesnih predstava, program festivala je obogatila i radionica plesa za mlade Teen generator, čija je glavna tema bila istorija plesa i njegov razvoj tokom XX i početkom XXI veka.

Međunarodni festival savremenog plesa Tanz Platz podržali su i mreža Aerowaves, Program Kreativna Evropa Evropske unije, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, Francuski institut u Srbiji kroz program Teatroskop.

Pogledajte u nastavku neke od izdvojenih fotografija sa ovog festivala.

Foto: Vladimir Veličković, Uroš Dožić

Povezani članci