Opera za decu „Snežana“ za čaroban Doček 7529.

U ovogodišnjem izdanju Dočeka za bajku i čaroliju biće zaduženi umetnici Udruženja „Visoko C“. Njihova opera za decu „Snežana“ biće prava poslastica za sve mališane.

Najmlađi će u ovoj predstavi moći da uživaju 13. januara onlajn na platformi visitns.rs, kao i na programu Novosadske TV u terminu od 15.30.

„Snežana“ je jedna od prvih opera urađenih u decu, i donosi 30 minuta prelepe muzike kompozitora Petra Kočića. Umetnici udruženja „Visoko C“ prvi put su izveli „Snežanu“ u Novom Sadu 2016. godine, a sada, nakon četiri godine, deca će imati priliku da premijerno pogledaju novu „Snežanu“ sa novim dekorom, kostimima i protagonistima.

U operi su slikovito i razigrano urađene scene ove poznate priče od momenta kad je Snežana, ostavljena u šumi, kada je naišla na kućicu patuljaka, pa sve do ulaska princa koji spasavanjem Snežane, dovodi priču do srećnog završetka. Opera za decu „Snežana“ sadrži široke fraze, raspevanu melodijsku liniju i neodoljivo podseća na segment neke Pučinijeve ili Verdijeve opere.

Novosađani već četvrti put za redom obeležavaju Doček kroz koncept dva kalendara, dva računanja vremena, 31. i 13. januara. Evropska prestonica kulture ove godine opredelila se za alternativni – onlajn format programa, pa će tako pored Udruženja „Visoko C“ i Opere za decu „Snežana“ 13. januara, nastupiti violinista Stefan Milenković, Vasil Hadžimanov, Kamerata akademika, Električni orgazam, Buč Kesidi, bend Džezva & Džezvica, mlada violinistkinja Lana Zorjan, Chamber Ansambl, sopran Agota Vitkai Kučera sa pijanistkinjom Jelenom Simonović Kovačević. Njima će se pridružiti i srpski reper Filip Arsenijević, koji će za ovu priliku nastupiti u inovativnom aranžmanu Surreal & Beyond, potom hor Sveti Stefan Dečanski sa gudačkim orkestrom Orfelin, kao i Marko Veselinović aka Kick Kong. Detaljnu satnicu programa možete pogledati ovde.

Povezani članci