Rouzi: Najlepša umetnost je ona koju prepoznaš u netipičnim stvarima

Svojim jedinstvenim muzičkim izražajem, mladi umetnik Rouzi definitivno je postao jedan od miljenika nove publike! To potvrđuju i singlovi Jao mama!, koji je uradio u kolaboraciji sa Coby-jem, kao i Malo tiše, u saradnji sa mladim reperom Jowamom. U okviru Dočeka 7532. godine u Distriktu, Rouzija ćemo slušati zajedno sa Jowamom na sceni u Proizvodnji, kada će nastupiti od 23 časa i 50 minuta, u saradnji sa platformom Serbia Creates. Njihovom nastupu prethodiće koncerti bendova Keni nije mrtav, KOIKOI i umetnice Zhive, koji će početi već od 21 čas.

Ovaj mladi umetnik je tokom prošle godine održao nastupe širom regiona, a njegov i Cobijev singl Jao Mama! ima na desetine hiljada videa širom Tiktoka, kao i trendinge na svim muzičkim platformama. On će novu uspešnu godinu započeti nastupom na Dočeku!  Ulaznice nabavite na vreme na prodajnim mestima Gigstix-a i online, a u nastavku pročitajte o čemu smo porazgovarali s ovim mladim srpskim reperom.

*Podsećamo vas da akcijska cena (za svaku kupljenu ulaznicu jednu dobijate na poklon) i dalje važi u prodajnom objektu Gigs Tix-a u Pariskom magazinu, zaključno sa 12. januarom.

Nastupićete u okviru Dočeka 7532. godine u Proizvodnji u Distriktu. Šta novosadska publika može da očekuje ovom prilikom?

Od mene uvek može da se očekuje dobra energija, nastupi su jedina prilika da ljudi osete moju muziku bar približno kako je ja osećam, a ja svoju muziku obožavam.

Prostor u kom ćete održati koncert, u Distriktu, obnovljen je zahvaljujući projektu i tituli Evropske prestonice kulture. Kako vi posmatrate to što je Novi Sad dobio prostor za alternativnu umetničku scenu koji je transformisan iz nekadašnjeg industrijskog kompleksa?

Iskreno, baš kul. Sviđa mi se svaka ideja koja promoviše neki alternativni pokret. Voleo bih da dođe do smene kulture na našim prostorima.

Pesma Malo tiše, vaša je značajna kolaboracija. Kako je došlo do međusobne saradnje sa Jowamom i da li možemo očekivati neke nove zajedničke numere?

Upoznali smo se na zajedničkom nastupu i isto veče smo krenuli da radimo na pesmi, a par dana kasnije je i završili. Jowam i ja ćemo sigurno raditi nešto zajedno ponovo, a što se tiče pitanja kad, to ne bih sad znao.

Muzika, pretpostavljamo, čini veći deo vaše svakodnevnice. Možete li nam otkriti u kojim drugim vrstama umetnosti još uživate?

Ne želim da dam neki kliše odgovor, ali mislim da je najlepša umetnost ona koju prepoznaš u netipičnim stvarima. Recimo, moj tanjir kada jedem, pepeo na prstima kad zapališ vatru ili miris Bucka.

Kako na vas utiče nova popularnost koju ste dodatno ostvarili i pesmom Jao mama, u saradnji sa Coby-jem? U kojoj meri je Tiktok u današnje vreme pozitivan i perspektivan način promocije i predstavljanja muzičkog stvaralaštva mladih?

Meni je to sve i dalje nerealno, svestan sam da nisam baš svestan šta se dešava. Tiktok je okej, šta znam, želim da postojim i van njega, ali hvala za pomoć.

Na čemu trenutno radite, osim što se pripremate za koncert u Novom Sadu?

Što se tiče novih stvari, trenutno imam bolju sliku toga šta ću i kako ću nego ikad i spremam bar tri singla, ako ne i neki mixtape uz to do kraja 2024.

Foto: privatna arhiva

Povezani članci