Zašto treba da posetite porodični festival Fruškogorska vila

Evropska prestonica kulture nam u okviru programa Heroine, prvog junskog vikenda donosi pravi porodični festival koji će okupiti evropske heroine umetnosti u srcu najstarijeg nacionalnog parka. Toplo vam preporučujemo da isplanirate posetu Novom Sadu i Fruškoj gori i povedete svoju porodicu i prijatelje na pravu avanturu u prirodi – Festival Fruškogorska Vila, koji će se održati u jedinstvenom ambijentu u Vrdniku (Fruške Terme Resort) od 3. do 5. juna. U slavu velike srpske heroine prošlosti, pesnikinje, novinarke i borkinje, Milice Stojadinović Srpkinje, ovaj festival smešten je baš u Vrdniku, gde je Milica provela veći deo svog detinjstva. Atraktivan trodnevni program za sve generacije, Vila, jedinstveno je iskustvo  u zelenilu nacionalnog parka. Očekuju vas bogati muzički, gastro i dečiji program te unapred isplanirajte svoj boravak u Evropskoj prestonici kulture.

Stare priče u novom ruhu

Najmlađi posetioci festivala uživaće u bajkama koje će za njih čitati heroina srpskog glumišta, Anica Dobra kao i čuvena novinarka Nataša Miljković. Povedite svoje najmilije da čuju stare priče u novom ruhu, a osim toga, dečiji program će obuhvatiti plesne predstave i raznovrsne radionice i književnih događaja.

Filmski i pozorišni program

Posetioce očekuje i bioskop pod vedrim nebom, vrhunski zvuk i filmsko platno. Trodnevni filmski repertoar zabaviće i decu i odrasle, a biće prikazan jedan od najaktuelnijih filmova Leto kada sam naučila da letim, kao i predstava Prah, u nesvakidašnjem „teatru na otvorenom“, u kojoj uloge tumače Nataša Ninković i Zoran Cvijanović, a u režiji mladog priznatog reditelja Veljka Mićunovića. Ne propustite!

Vile koje će zasvirati na Fruškoj gori

Program 3. juna

U petak nas očekuje nastup Simon Lamsme, jedne od vodećih violinistkinja svoje generacije koja nastupa sa najeminentnijim svetskim orkestrima, ovoga puta nastupiće  uz podršku gradskog orkestra Camerata Academica Novi Sad. Glas koji pomera granice stiže na porodični festival, vila makedonske pop scene Kaliopi. Iste večeri očekuje vas Jenny Berggereno pevačica međunarodno poznate švedske pop grupe Ace of Base. Svetski poznata pevačica nastupiće u najstarijem srpskom nacionalnom parku.

Kaliopi

Program 4. juna

Drugog dana festivala okrećemo se reinterpretaciji klasičnog zvuka uz gotik vilu  Tarju Turunen. Vila simfonijske rok scene poznata kao bivši vokal benda Nightwish, nastupiće na festivalu Vila, a istog dana očekuje nas i koncert Amire Medunjanin i Vojvođanskog simfonijskog orkestra, koji će svojim nastupom doprineti bajkovitoj festivalskoj atmosferi.

Program 5. juna

Poslednje veče zatvara se uz nastup američkog indi pop benda Warpaint koji čine četiri vile, kao i regionalne heroine Natali Dizdar, a nešto intimniju i eteričniju atmosferu ostvariće recitalom Tabea Zimmerman, solistkinja na violini koja važi za jednu najvećih muzičarki današnjice, što potvrđuju mnogobrojne saradnje i priznanja na svetskom nivou.

 

Povedite mališane i u dečiji kutak koji će obuhvatiti poligon spretnosti i druge zanimljive igre, ali i Rok kamp za devojčice. Opustite se u Zoni velikog hlada, na čak 400 kvadratnih metara i uživajte u garden-partiju uz hranu i piće, ali posetite i mini bazar u okviru festivala.

Partner programa Heroine je Erste banka.

Foto: Promo/EPK

Povezani članci