Muzički program: Ko svira u Gradu stripa?

Umetnički programi će i ovog vikenda oživeti čuveni Distrikt na Limanu, koji je tokom Druge? Evrope transformisan u jedinstevni Grad stripa. Osim događaja posvećenih devetoj umetnosti (konferencija, izložbe, radionice i aktivnosti za najmlađe) očekuje nas i sjajan muzički program – nastupi regionalnih muzičkih imena. Mi vas pozivamo da se zaputite u Distrikt i zaronite u uzbudljiv svet devete umetnosti, a muzička poslastica biće svirke u kojima ćete posebno uživati. Upoznajte se s bendovima koje ćete imati priliku uživo da slušate 28. i 29. oktobra u Distriktu!

Muzički program 28. oktobra

20.00 ROGI / Objekat Proizvodnja 

Ukoliko za početak poželite da se opustite, sjajan uvod u vikend pred nama doneće nam Rogi! Pobednik Mikser festivala 2017. godine na glasu je kao tvorac opuštajuće muzike pune hip-hopa, fanka i soula, koji inspiraciju crpi u betonskom okruženju velegrada. Ako niste upoznati s njegovim delom, potražite album U međuvremenu, a u Distriktu će ga pratiti tročlani bend (klavijature, bubanj i bas), dok je sam Rogi zadužen za gitaru i vokal.

Rogi sa naočarima i šeširom, na plaži
Rogi

20.00 DJ Crni Dule / Objekat Fabrika, lokal 2

Crnog Duleta Novosađani poznaju već više od dve decenije. Duško Nikolić, što je „civilno“ ime Crnog Duleta, sigurno je jedan od pionira didžejinga kod nas, koji je na svoje žurke uveo rege, fank, densflor džez, brejk bitove… Tako na njegovim nastupima i žurkama možemo čuti upravo te žanrove, ali i rnb, hip hop, i to sve sa gramofonskih ploča. Ne propustite!

21.00 Goddealers / Objekat Proizvodnja 

Goddealers je relativno mlad bend, nastao krajem 2021. godine, a u njegov sastav ulaze dobro poznati likovi s beogradske i regionalne scene: Goran Orge Nikolić (Neočekivana sila), Vladan Rajović (Kanda kodža i Nebojša), Boško Mijušković (Straight Mickey and the Boyz), Ivan Simić (Bullet for a Badman) i Milan Milinković (Figlio di Puttana). Kombinuju različite žanrove i senzibilitete, što rezultuje vrlo prirodnim, jedinstvenim i jakim zvukom.

22.00 They Drive by Night / Objekat Proizvodnja

Muzički program u Distriktu obogatiće i rok koncert benda They Drive by Night, koji je oformljen u Beogradu 2015. godine. Atmosferu će zagrejati Nemanja Nikolić (gitara, vokal), Bojan Nikolić (gitara), Ivan Petrović (bubnjevi), Iva Kuzmanović (vokal) i Marija Šević (vokal). Za ovu priliku bendu se priključuje i Vladimir Milićević na bas gitari. Dođite da ih čujete zajedno u Proizvodnji.

23.00 Straight Mickey and the Boyz / Objekat Proizvodnja 

Straight Mickey and the Boyz najčešće se svrstavaju u alternativni rok. Ovaj beogradski bend osnovali su 2009. godine Miodrag Cicović (gitara, vokal), Boško Mijušković (bas-gitara, vokal) i Danilo Luković (bubanj, vokal). Iza sebe imaju dva albuma, a ako ste gledali popularnu domaću seriju Jutro će promeniti sve, sigurno ste zapazili uvodnu numeru – čiji su autori upravo Straight Mickey and the Boyz.

Nastup benda Straight Mickey and the Boyz
Straight Mickey and the Boyz

00.00 Consecration / Objekat Proizvodnja 

Consecration je rok grupa iz Beograda, osnovana još 2000. godine. Za sve ovo vreme, sastav benda se često menjao, ali je konstanta bila jedinstven zvuk koji sadrži elemente iz različitih muzičkih žanrova. Poznato je da su neki albumi benda Consecration bili pod uticajem rok i metal bendova, dok su drugi nastajali pod uticajem postmetal i postrok bendova. Iza sebe imaju šest albuma i nastupe na različitim festivalima, među kojima je i Exit.

Muzički program 29. oktobra

20.00 Cut Your Nipple / Objekat Proizvodnja 

Cut Your Nipple je makedonski phunk (pank, fank, alternativa, rok) bend iz Tetova. Osnovali su ga 2018. godine Marko Pečenović (bas i vokal), Pavel Kuzmanoski (gitara) i Teodor Janevski (bubnjevi). Prošle godine su izdali prvi album, a uglavnom su nastupali u Severnoj Makedoniji, gde su i pobedili na festivalu simpatičnog naziva Luzer fest 2019. godine. Dođite da podržite susede! A istovremeno u Objektu Fabrika nastupiće DJ Dub Dubba.

Bend Cut Your Nipple
Cut Your Nipple

21.00 Keckec i Severtransi / Objekat Proizvodnja

Poznavaocima lokalne scene dobro je poznat Milan Kerezović Keckec, koji je tokom godina nastupao samostalno i sa različitim bendovima. Keckec je počeo da svira još u osnovnoj školi. Završio je Muzičku akademiju, a bavi se i dizajnom zvuka i radi muziku za pozorište, film i TV. Njegov žanr je jedinstven i Keckec često navodi da se, stvarajući muziku, pre svega zabavlja. U Gradu stripa nastupiće s novim bendom Severtransi, koji čine Dušan Rašković (bubnjevi), Feđa Ruškuc (kontrabas), Peđa Pejić (gitara) i Voja Savkov (saksofon).

22.00 Stray Dogg / Objekat Proizvodnja 

Stray Dogg je alternativni/indi bend iz Beograda, oformljen 2011. godine, kada je pevač i kantautor Dušan Strajnić posle nekoliko samostalnih izvedbi i solo nastupa odlučio da oformi grupu. Stray Dogg je tako dobio pojačanje u vidu Ane Janković i Jelene Damjanović, profesionalnih pijanistkinja. Vrlo brzo Stray Dogg je nastupao kao predgrupa bendovima Chinawoman i Scout Niblett. Tokom godina, sastav benda se menjao, a trenutno iza sebe imaju četiri albuma i brojne nastupe po Srbiji i regionu.

Grupna fotografija benda Stray Dogg
Stray Dogg

23.00 Činčila / Objekat Proizvodnja 

Iz Sarajeva nam dolazi Činčila, autorski alternativni psihodelični fank-rok bend osnovan 2012. godine. Za sebe kažu da, pored muzike, uključuju i elemente likovne umetnosti i performansa. Sigurni smo da je ovo svakako nastup vredan pažnje!

00.00 Lufthanza / Objekat Proizvodnja 

Još jedan bend iz Severne Makedonije sviraće u Gradu stripa, a to je Lufthanza. Ova grupa osnovana je 2020. godine, a sada će vas dočekati zvucima post-panka i psihodeličnog roka! Bend čine Ivo Nikolovski, Andrej Dimovski, Luka Jovanoski, Viktor Stojanovski, Rade Bikovski and Martin Đorlev. U pitanju su momci koji su prošle godine izdali čak tri albuma, sve vreme uspevajući i da nastupaju uživo, tako da vredi proveriti čime će se predstaviti novosadskoj publici.

Ulaz na sve koncerte je slobodan.

Autorka: Tihana Smiljanić

Foto: Promo/EPK

Povezani članci