Muzički hitovi koji će se oriti Novim Sadom

Sitno brojimo do 31. decembra, kada nas očekuje još jedan spektalularni i jedinstveni Doček u Podgrađu! Ove godine će se održati po šesti put i to u godini titule Evropske prestonice kulture, a proslavićemo ulazak u Novu 2023. uz bogat i raznolik muzički program.

Doček 2023. godine okupiće značajna umetnička imena domaće i evropske scene, te vas pozivamo da i ove godine doživite neponovljivo audio-vizuelno iskustvo u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave. I ovoga puta Doček će  potvrditi umetnički kvalitet i opravdati titulu najboljeg evropskog trend brenda u oblasti kulture.

Kako biste se pripremili za sjajne nastupe 31. decembra, u nastavku vam donosimo samo neke od muzičkih hitova uz koje ćemo ispratiti staru i ući u Novu godinu.

Kosheen

Uplešite u novu godinu hipnotisani vanserijskim spojem elektro, soul, pop i metal zvuka — jer Kosheen stiže u Podgrađe! Sudbinski oformljeni britanski trio, sastavljen od uspešnih solo izvođača, još od devedesetih vlada top-listama, a njihovi koncerti pomeraju granice doživljaja žive muzike. Na ovom Dočeku ćemo biti deo muzičke revolucije koju Kosheen svakom novom pesmom izaziva!

STEREO MC’s

Svet i čuvenu BRIT nagradu osvojili su kultnom pesmom „Connected” i obeležili muziku devedesetih — britanska dens i hip hop grupa STEREO MC’s dolazi na Doček i vraća energiju muzike koju svi pamtimo. Sarađivali su sa Madonom, Lenijem Kravicom, grupom U2, a i dalje su jedna od najvećih senzacija britanske i svetske dens scene. U Evropskoj prestonici kulture dočekujemo ih u poslednjoj noći ove godine u posebnom vizuelnom ambijentu.

Biesmans

Pravo iz najboljih berlinskih klubova, jedinstvenu fuziju nostalgije i optimizma na Doček donosi Biesmans, belgijsko-nemački DJ i vladar podijuma na festivalima širom sveta.

Repetitor

Jedna od najuzbudljivijih koncertnih atrakcija evropskog alternativnog roka, omiljeno ime mnogih festivala — Repetitor dolazi u Podgrađe! Svojom stvaralačkom veštinom još od prvog albuma osvajaju visoke ocene kritike, a njihovi živi nastupi publici donose jedinstvenu energiju, koju 31. decembra nećemo propustiti.

Obojeni program

Nazivi njihovih albuma čine akronim Novog Sada, kojem donose slavu duže od četrdeset godina! Kultni novosadski bend, čije je delo predstavljano i na MTV-ju, Obojeni program nastupa u Podgrađu, 31. decembra  Doček nam ovog puta priređuje najluđu noć uz pionire alternativne scene.

Perpetuum Jazzile

Dejvid Bouvi, Aba, Toto, Džoni Mičel, Majkl Džekson i Lejdi Gaga — zajedno u Podgrađu? Da, jer na Doček dolazi Perpetuum Jazzile, jedan od najvećih i najpopularnijih vokalnih sastava na svetu, koji na više od pet svetskih jezika izvodi najpoznatije numere svih žanrova. Koristeći samo svoj glas i telo, bez ijednog instrumenta, ova slovenačka senzacija povešće vas na spektakularan put — oko sveta i kroz vreme

Monohrom

Ovaj bend živi rokenrol – od klasičnog iz šezdesetih do indija iz dvehiljaditih. Sve to, a i mnogo više, Monohrom će predstaviti svom Novom Sadu na događaju za pamćenje, Dočeku 2023. Godine, u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave!

Mimi Mercedes

Ona repuje odvažno o problemima koji muče mlade, ima milionske preglede i osvaja neposrednošću – Mimi Mercedec (Mimi Mercedez), neukrotiva energija beograske rep scene, dolazi u Podgrađe Petrovaradinske tvrđave na Doček 2023!

Rođeni

Rođeni nastupa na novosadskom Dočeku, 31. decembra, u Podgrađu.

Autorka: Anđela Dalmacija

Foto: Vladimir Veličković

 

Povezani članci