Kako provesti tmurne prolećne dane u Novom Sadu?

Hladni prolećni dani pred nama ipak ne treba da vas obeshrabre da (iznova) upoznate dušu Novog Sada, jer ovo je grad koji uvek ima nešto zanimljivo da ponudi. U nastavku vam donosimo nekoliko interesantnih predloga za aktivnosti koje će vas inspirisati.

Ljubitelji pisane reči hladna i kišovita popodneva mogu provesti u knjižarama Bulevar Books na Bulevaru Mihajla Pupina i Zenit Books u Njegoševoj ulici. Ovde je moguće prepustiti se čitanju uz šolju najukusnije kafe ili toplog čaja, a možete odabrati i neke od omiljenih naslova po pristupačnim cenama.

Ukoliko ste ipak raspoloženi za dozu umetnosti u pokretu, vodimo vas na neku od aktuelnih izložbi. Ne propustite stalne postavke Muzeja Vojvodine, ali i Galerije Matice srpske, gde ujedno možete posetiti i izložbu Jedna sasvim (ne)obična srpsko-francuska veza. Olga Kešeljević i Mark Barbeza, dok vas u Muzeju grada Novog Sada, sa druge strane Dunava na Petrovaradinskoj tvrđavi, očekuje multimedijalna postavka Mileva: mi smo stena, sa koje ćete, nesumnjivo, poneti mnogobrojne pozitivne utiske.

Deo spektakularne izložbe Mileva: mi smo stena

Predah od vizuelne umetnosti potražite u nekoj od najlepših novosadskih poslastičarnica, a naš izbor je čuveni Vremeplov, mesto koje će vas vratiti u davnu prošlost, a ujedno i simbol Novog Sada. Nezaobilazna poslastica je torta Mira Banjac, koja je ime dobila po čuvenoj glumici. Glavni sastojak ove ukusne torte, koji će razmaziti vaša čula, jeste belgijska tamna čokolada, pa verujemo da je ovo odličan način da zasladite dan i dušu. Šećernema je poslastičarnica koja nudi kolače bez šećera, što je odlična opcija za one koji izbegavaju ovu namirnicu.

Vremeplov

Beg od hladnog vremena i priliku za odličnu zabavu uz neku od filmskih projekcija pronaći ćete u novosadskim bioskopima, a svakako vam preporučujemo i odlazak u pozorište. U kalendaru na našem sajtu možete ispratiti sve aktivnosti i dešavanja u Novom Sadu, po danima.

Možda ste raspoloženi da u narednim danima probudite umetnika ili umetnicu u sebi? Ukoliko do sada niste čuli za likovnu radionicu Slikaj i cirkaj, ili pak niste još imali priliku da je posetite, u pitanju je dvočasovna radionica slikanja koja se održava u neformalnoj atmosferi uz vino i platno pred vama. Prethodno iskustvo nije potrebno, a uz stručnu pratnju, korak po korak ćete naslikati svoje prvo umetničko delo i to s lakoćom. Prijave za neku od radionica u Novom Sadu, koje će se održati 6, 10. i 12. aprila, možete pronaći na ovom linku.

Foto: Slikaj i cirkaj

Kišno i hladno vreme nije prepreka ni da budete fizički aktivni. Oprobajte se u kuglanju s porodicom ili prijateljima, u kuglani Žabac ili posetite novosadski sportsko-poslovni centar Spens, koji je ljubiteljima plivanja u bazenu odlična opcija, a mi izdvajamo i kompleks Minaqua, sa termalnim bazenima, koji se nalazi na Futoškom putu.

Za one koji tmurne dane ipak više povezuju sa prilikom za wellness opuštanje, posetite Hamam Atrijum u prelepoj Pašićevoj ulici u centru Novog Sada i prepustite se uživanju u turskom kupatilu. Ukoliko ste ipak raspoloženi za kratak beg od gradske vreve, naš izbor su spa aktivnosti u Fruškim termama, u srcu našeg najstarijeg Nacionalnog parka.

Autorka: Marina Marić

Foto: Vladimir Veličković

Povezani članci