Vasil Hadžimanov i Stefan Milenković dele scenu na spektakularnom Dočeku 7529.

Čuveni pijanista i kompozitor Vasil Hadžimanov pridružiće se Stefanu Milenkoviću i novosadskom kamernom orkestru Camerata Academica na spektakularnom koncertu u okviru Dočeka 7529.

Vasil Hadžimanov i Stefan Milenković izvešće numere Preko brda, preko brega i The Christmas Song, a ceo koncert publika će moći da isprati 13. januara u 20 sati onlajn na platformi visitns.rs, kao i na Drugom programu Radio-televizije Srbije.

Ovim koncertom biće otvorena prva Gradska koncertna dvorana u Novom Sadu, ali i vrata novosadske Akademije umetnosti budućim predavačima, Milenkoviću i Hadžimanovu. Dolazak dva virtuoza u grad kulture predstavlja jedinstven događaj u pripremi Novog Sada za titulu Evropske prestonice kulture.

Kombinujući različite muzičke stilove, talenat i strast, Vasil Hadžimanov i Stefan Milenković u kombinaciji sa orkestrom Camerata Academica učiniće 13. januar magičnim i neponovljivim.

Jedinstveni Doček u Novom Sadu koji spaja dve Nove godine, dva kalendara i dva računanja vremena, 31. decembar i 13. januar, prvi put će biti realizovan u onlajn formatu, predstavljajući nove prostore za kulturu, kao što su Fabrika, Skladište i Biro na Velikom Limanu, buduća Čeličana, mreža kulturnih stanica i prva Gradska koncertna dvorana.

U novogodišnjoj večeri, 31. decembra, Novi Sad, buduća Evropska prestonica kulture, poklonila je publici širom sveta operski spektakl Rigoleto, koji je emitovan preko platforme visitns.rs. Pored Milenkovića, Hadžimanova i kamernog orkestra Camerata Academica, 13. januara nastupiće i Električni orgazam, Buč Kesidi, bend Džezva & Džezvica, mlada violinistkinja Lana Zorjan, Novosadski duvački kvintet, sopran Agota Vitkai Kučera sa pijanistkinjom Jelenom Simonović Kovačević. Njima će se pridružiti i srpski reper Filip Arsenijević, koji će za ovu priliku nastupiti u inovativnom aranžmanu Surreal & Beyond, potom hor Sveti Stefan Dečanski sa gudačkim orkestrom Orfelin, dok će najmlađi uživati u Operi za decu Udruženja umetnika Visoko C.

Foto: Filip Milenković, Milan Josipović

Povezani članci