Neočekivani miks stilova na koncertu Surreal & Beyond u okviru Dočeka 7529.

Mladi reper Filip Arsenijević, poznatiji kao Surreal, donosi neočekivanu fuziju trepa i džeza na Doček 7529. U pranji džez sastava i u inovativnom aranžmanu koncert Surreal & Beyond u Novosadskom pozorištu biće prikazan onlajn 13. januara na visitns.rs.

Ovo će biti prvi put da se ovih šest momaka okupi u ovom sastavu, a kako kaže Surreal potpuno su promenili koncept nastupa napravivši odličan miks zvukova i stilova koji do sada publika nije imala priliku da čuje.

„Pripremili smo 12 pesama za ovu priliku. Neke su sa novog albuma „Svi u kući“, ali publika će imati priliku da sluša i dobro poznate, kao što su „Na minut do mora“, „Hoću s tobom da se smuvam“, „Budva, Kopaonik“ i mnoge druge. Ovoga puta, Ognjen na bubnju, Paja na trubi, Sava na basu, Denis na gitari, Cope na klavijaturama i Surreal, napraviće odličnu atmosferu“, kaže Arsenijević.

U prošloj, 2020. godini, muzičari nisu imali mnogo prilike da nastupaju ali su mogli da stvaraju muziku, pa je tako i Surreal izdao novi album, simboličnog naslova Svi u kući.

„Svi smo bili zatvoreni i zato se album zove „Svi u kući“, ali konceptualno, album nema veze sa koronom, niti sam želeo da pesme imaju veze sa tim. Akcenat je na novom stilu života koji sad živim. Okrenut sam ka muzici, i zapravo sam ispričao, kroz pesme, šta se sve dogodilo u mom životu u poslednje dve godine“, objašnjava Surreal.

Jedinstveni Doček u Novom Sadu koji spaja dve Nove godine, dva kalendara i dva računanja vremena, 31. decembra i 13. januara, prvi put će biti realizovan u onlajn formatu, otvarajući nove prostore za kulturu kako bi Srpska Atina spremno dočekala titulu Evropske prestonice kulture.

Pored benda Surreal & Beyond, 13. januara nastupiće poznati violinista Stefan Milenković sa Vasilom Hadžimanovim i kamernim orkestrom Kamerata akademika, Električni orgazam, Buč Kesidi, bend Džezva & Džezvica, mlada violinistkinja Lana Zorjan, Novosadski duvački kvintet, sopran Agota Vitkai Kučera sa pijanistkinjom Jelenom Simonović Kovačević, hor Sveti Stefan Dečanski sa gudačkim orkestrom Orfelin, dok će najmlađi uživati u Operi za decu Udruženja umetnika Visoko C.

Foto: Uroš Dožić

Povezani članci