Egzotični džangl nastup Kick Konga na Dočeku 7529.

Marko Veselinović, poznatiji kao Kick Kong, oduševiće ljubitelje savremenijeg zvuka, te džangl i hip-hop ritmovima razmrdati publiku koja će proslavljati Doček 7529.

Njegov nastup u Kulturnoj stanici Mlin biće dostupan onlajn 13. januara putem platforme visitns.rs, čime je program Dočeka, uz internacionalno poznate i nagrađivane izvođače, upotpunjen imenom još jednog mladog umetnika koji uspešno širi glas dobre muzike i andergraund kulture u svom najfinijem obliku.

Marko je rođen u Zaječaru, a već duže vreme živi i stvara u Novom Sadu. Osnovu njegovog zvuka čini hip-hop, a to je ujedno i prvi žanr koji ga je okupirao i uz koji je ostao i danas. Kako je sazrevao, na njegov rad je sve više uticala britanska scena i zato u njegovim setovima ima primesa džangla i klasičnog dram&bejsa. Sarađuje sa brojnim domaćim izvođačima i jedan je od osnivača umetničke organizacije Outworld.

Poslednjih godina Kick Kong nastupa na žurkama i festivalima širom bivše Jugoslavije, ne odstupajući od svog primarnog i prepoznatljivog zvuka.

Novosađani već četvrti put za redom obeležavaju Doček kroz koncept dva kalendara, dva računanja vremena, 31. i 13. januara. Evropska prestonica kulture ove godine opredelila se za alternativni – onlajn format programa, pa će tako pored Marka Veselinovića 13. januara, nastupiti violinista Stefan Milenković, Vasil Hadžimanov, Kamerata akademika, Električni orgazam, Buč Kesidi, bend Džezva & Džezvica, mlada violinistkinja Lana Zorjan, Novosadski duvački kvintet, sopran Agota Vitkai Kučera sa pijanistkinjom Jelenom Simonović Kovačević. Njima će se pridružiti i srpski reper Filip Arsenijević, koji će za ovu priliku nastupiti u inovativnom aranžmanu Surreal & Beyond, potom hor Sveti Stefan Dečanski sa gudačkim orkestrom Orfelin, dok će najmlađi uživati u Operi za decu Udruženja umetnika Visoko C.

Foto: Damir Trnovac

Povezani članci