Gde su najbolje dnevne žurke uoči Dočeka?

Novosađani i njihovi gosti već godinama tradicionalno posećuju dnevne novogodišnje žurke po gradu, koje su sve popularnije. Nije ni čudo: početak partijanja u ranim popodnevnim satima daje dovoljno vremena za jedan zaista odličan provod, a imate vremena i da se zagrejete za doček i najluđu noć. Olakšavajuća okolnost je što se većinom ulaz ni ne naplaćuje, a i žurke su mnogo ležernije od večernjih dočeka, za koje je ponekad potrebno izdvojiti malo više novca. Opuštena ali praznična atmosfera, kao i dobra muzika, razlozi su što su dnevne žurke postale nešto tipično novosadski, što ne treba propustiti.

Odličan provod je zagarantovan, a mi vam izdvajamo samo neke od mesta koje vredi posetiti poslednjeg dana decembra. Svratite nakon poslednjeg radnog dana u godini i zagrejte se za jedinstvenu umetničku proslavu koja simbolično počinje u 20.22h. Jer Doček je u Podgrađu!

Gerila Bar

Gerila poslednjeg dana decembra obećava sjajan provod uz rok, pop, fank, disko i drugu muziku za đuskanje. Za DJ pultom biće DJ Pako, glavni i odgovorni za dobro raspoloženje i lepršavu atmosferu. Žurka počinje u podne, traje do 20h, te vam covid propusnica neće biti potrebna. 

Piatto 

Piatto poziva one koji žele „da budu otmeniji i tokom dana“, i da dođu i pridruže im se na dnevnoj žurki uz tamburaše i odličan izbor vina. Ukoliko ste ljubitelj ovakve vrste dnevnog provoda i volite da „poručujete“ pesme, predlažemo vam da dođete u Piatto od 12h.

Gregors Pub 

U udobnom Gregorsu kreće žurka od podneva. Na dobro poznatoj adresi u Hajduk Veljkovoj čeka vas DJ Meda i obećava dan za pamćenje! Rezervacije za ovu žurku nisu potrebne.

Pupin 

Novi Pupin, koji nosi ime jednog od naših najistaknutijih naučnika, obećava odlično zagrevanje pred Doček i to s Petrom Nišićem i Fabrikom zvuka, koji će podići atmosferu i poslednje dnevne sate 2021. obojiti sjajnom muzikom! 

Central Club 

U Centralu se gotovo ceo decembar raduju novogodišnjoj euforiji i pozivaju na dnevnu žurku uz DJ Atilu. Navucite udobnu obuću i dočekajte doček spremni!

The Pub 

Ako volite The Pub i njegovo pivo i bilijar tokom godine, volećete i njegovu dnevnu žurku poslednjeg dana decembra. Pub je na novom mestu, na Bulevaru Mihajla Pupina 24, a očekujte dobar provod tokom celog dana. Nije potrebno rezervisati mesto, te iz Puba poručuju: samo banite!

Shamrock Bar

Ukoliko se budete šetali po centru grada, svratite na kriglu odličnog piva ili irskog viskija u Shamrock bar, koji se nalazi u Mite Ružića 5, jer vas na ovom mestu očekuje sjajan provod uz DJ Nikad kao Bane. Ovde partijanje počinje od 13 časova.

Bar Kaž’te 

Kaž’te čime želite da nazdravite i ispratite staru godinu, i ljubazno osoblje će vas poslužiti. Iako se za dnevne žurke očekuje umerenost u autfitima, iz Kažte-a vas pozivaju da nabacite šljokice već u podne – jer kad ćete, ako ne za Novu godinu? Muziku će puštati Swendicci & Ivus, koji obećavaju dobru energiju. 

Gradska pivnica

Još jedna pivska oaza u samom srcu Novog Sada, jeste Gradska pivnica koja se nalazi u Njegoševoj 6. Zagrejte se na dnevnoj žurki uz Magic Buzz bend, koji će 31. decembra u podne biti zadužen da goste vrati u stara dobra vremena.

Doček je neponovljiv 

Dnevne žurke uglavnom svuda traju do 20 sati, pa vam savetujemo da nastavite na jedinstvenu umetničku proslavu Dočeka, neponovljivu i neviđenu do sada. Doček je u Podgrađu, kada ćemo ući u godinu titule Evropske prestonice kulture. Odličan program 31. decembra je pred nama, pa vas tako pozivamo da pogledate predstavu u saradnji sa SNP-om Tesla izumetnik, u režiji Nebojše Bradića, koja će premijerno biti izvedena kod mosta Duga s početokm u 20:22 časa. Budite deo publike koja će formirati povorku preko mosta i spojiti dve obale Dunava! Nakon predstave moći ćete da uživate u fantastičnom svetlosnom spektaklu Tesla svetlosna galerija, čiji je partner kompanija NIS, a potom ušetate u Novu godinu uz zvuke brojnih bendova na više stejdževa. Vidimo se!

Autorka: Tihana Smiljanić

Foto: Vladimir Veličković

Povezani članci