Posetite novosadski Zimzolend ovog prazničnog decembra

Centar prestonice kulture odiše prazničnom atmosferom, raspoloženje ljudi je vidno drugačije, grad i ulice blistaju, ukrašeni centar grada izgleda magično čemu je najviše doprineo Festival Zimzolend na Trgu slobode. Ukoliko ste tokom decembra planirali posetu Novom Sadu, pozivamo vas da dođete i uživate u prazničnoj čaroliji, sve do 28. decembra, a posetiocima će svakodnevno biti upriličen raznovrstan muzički program za sve uzraste, kao i Raspevana jelka svakog dana u 18 časova. Uverićete se da novosadski Zimzolend ne zaostaje za najlepšim božićnim vašarima u Evropi.

Zaokružite ovu godinu očaravajućim mirisima koji se prepliću na glavnom gradskom trgu. Zimsku čaroliju upotpunjava magična rasveta i ukusna hrana, a novogodišnji fijakeri doneće pravo praznično iskustvo za sve koji žele da se provozaju kroz magično okićen Novi Sad. Ono što u praznični decembar donosi na Zimzolend, a što svakako ne treba da propustite, jesu domaće kobasice, kurtoš kolač ili druge poslastice sa cimetom koje mame sva čula, dok će vas šolja toplog kuvanog vina ugrejati u ovim hladnim danima. Ceo Trg će biti ukrašen i čaroban, pa će uživati i oni koji vole da naprave dobru fotografiju.

Prvi dan zimske magije počeo je uz vatromet i dečiji hor Vivak koji je osvojio brojne nagrade i priznanja , a kasnije je atmosferu začinio novosadski bend Drvena koji je izvodio i domeće i strane numere.

Pored Raspevane jelke, na kojoj će se svako veče čuti dečiji glasovi u horskom izvođenju božićnih pesama, očekuju vas i poznati novosadski bendovi. Pa tako, subotu 10. decembar rezervišite za sjajno druženje i odličan provod uz Kitnikez, lokalni bend koji će doprineti da uz zvuke divne muzike uživate u zimskoj čaroliji.

Dečiji program

Praznicima se uvek najviše raduju najmlađi, pa je za njih pripremljen poseban program i parava praznična idila. Ukoliko još niste posetili Zimzolend, u subotu 10. i 17. decembra mališani će biti u prilici da uživaju u lutkarskoj predstavi Otkud šlem u babinoj bašti. Pozorište iz kofera donosi još jednu odličnu lutkarsku predstavu Novogodišnja torta, koja očekuje najlmlađe sugrađane 18. decembra na Trgu slobode.

Novogodišnji praznici su vreme darivanja, stoga ulepšajate mališanima ovo najlepše doba godine, budite kreativni i humani, pripremine paketiće za Svratište ili za decu sa cerebralnom paralizom i donesite na Trg Slobode svakog dana od 17 do 20 časova ili pozovite volontere koji će doći na vašu kućnu adresu. Telefon za informacije je 064/294-3241 a žiro račun na koji, po želji, možete uplatiti novčani iznos kao donaciju je 325-9500600051658-82.

Autorka: Anđela Dalmacija

Foto: Marko Pudić

Povezani članci