Kako provesti Dan zaljubljenih u Novom Sadu?

Ukoliko ovaj lep i sunčan februarski dan ljubavi planirate da provedete u Novom Sadu, imamo nekoliko romantičnih predloga za vas i vašu voljenu osobu. Saznajte u kojim kutkovima grada se krije ljubav i kako da proslavite zajedno ovaj Dan zaljubljenih. Novi Sad je decenijama svedok velikih romansi, koje su opevane i u pesmama, a nesumnjivo će vas zavesti svojim neospornim šarmom i mestima za zagrljaj, prvi poljubac, šetnju ili sastanak. Prepustite mu se!

Ljubav je na Tvrđavi

Nastariji simbol Novog Sada, Petrovaradinska tvrđava je oduvek bila mesto ljubavnih susreta i svedok najlepših fotografija napravljenih kod čuvenog Sata. Možda će se neke „starije“ generacije prisetiti i čuvene romantične scene iz Ludih godina (Žikina dinastija), kada Marija čeka svog voljenog Bobu na bedemu Tvrđave u Novom Sadu. Prošetajte i vi sa voljenom osobom tuda, pa podelite čuvenu krempitu u restoranu Terasa, sa koje ćete imati predivan pogled na zalazak sunca i čitav grad. Jer ljubav je na Tvrđavi.

Posetite bioskop

Bioskop je oduvek bio mesto za odlazak na ljubavni sastanak, u njima su započinjale mnoge ljubavne priče, a obog februara repertoar novosadskih bioskopa u ponudi ima i romantične  filmove koje možete zajedno pogledati.

Fruška gora

Romantična šetnja u šumi uvek je divna ideja, a pogled koji će se pružati sa poznatih vidikovaca, očaraće vas. Predah od šetnje potražite u Rajskoj bajci, prelepom restoranu usred šume. Rezervišite sto na vreme i uživajte u prirodi, ukusnoj hrani, voljenoj osobi i neodoljivim kolačima.

Trg mladenaca

Za one u braku, ali i one koji planiraju da svoju ljubav krunišu brakom i burmom, predlažemo da neke od najlepših ljubavnih selfija napravite na Trgu mladenaca. Evocirajte uspomene na jedan od najlepših trenutaka kada ste rekli sudbonosno DA, ili pak ispod Kapije želja uz poljubac poželite jedno drugom budući zajednočki život ispunjen radošću. Trg je svoje ime dobio po Matičarskom uredu koji se na njemu nalazi. Luk koji vidite na Trgu u stvari je skupltura Kapija želja akademskog vajara Mladena Marinkova.

Romantičan ručak ili večera

Novi Sad zaista ima sjajnu gastro ponudu, te pregršt odličnih restorana za svačiji ukus, ali i neodoljivih poslastičarnica s dugom tradicijom. Ukoliko vam se ipak „beži“ van grada, Čenejski salaši su pravi izbor. Iskoristite priliku i uživajte zajedno na Dan zaljubljenih daleko od gradske vreve.

Festival ljubavi

Tardicionalno se u Novom Sadu organizuje festival ljubavi, a ove godine održava se ispred TC Promenada, te vam savetujemo da prošetate u paru, kupite licidarsko srce ili flašu odličnog vina, fotografišete se kod zida od prirodnog cveća, na kom je ispisana reč ljubav na različitim jezicima ili uživate u muzičkom programu.

Klizanje u paru

Kliše ili ne, klizanje u paru je jedno od najromantičnijih aktivnosti. Ledena dvorana na Spensu vas čeka, tamo je uvek dobar provod, pa vam savetujemo da ovaj Dan zaljubljenih začinite sportom, poljupcima na ledu, romantikom i ugodnom atmosferom. Informacije o smenama i cenama ulaznica možete pronaći na sajtu Spensa.

Koncert benda Abba real tribute

Abba real trubute ekipa obećava odličan provod u Gerili, pa ukoliko ste raspoloženi za ovu vrstu zajedničkog provoda, nemojte propustiti njihovu svirku večeras od 22 časa. Pored toga što će slaviti 50 godina postojanja benda Abba na sceni, u fokusu će biti i pesme s poslednjeg albuma koji je izašao prošle godine. Ulaznice možete kupiti u Gerili, po ceni od 700 dinara.

 

Autorka: Marina Marić

Foto: Jelena Ivanović, Vladimir Veličković, Rajska bajka/FB

Povezani članci