Doček su ljudi: Galerija najupečatljivijih prošlogodišnjih fotografija

   

Ostalo je još svega pet dana do spektakularnog Dočeka u Novom Sadu, koji će zvanično zatvoriti titularnu godinu Evropske prestonice kulture. Dok s nestrpljenjem čekamo još jedan nezaboravan Doček, audio-vizuelni doživljaj u Podgrađu, najpre 31. decembra, a potom 13. januara u zatvorenim, nesvakidašnjim koncertnim prostorima širom grada, donosimo vam kratak pregled najupečatljivijih fotografija sa prošlogodišnje manifestacije kojom smo zakoračili u ovu istorijsku godinu za Novi Sad.

Doček su ljudi, verna publika koja svojom podrškom u razvoju kulture grada već šest godina uspešno ispisuje novu istoriju Novog Sada, Evropske prestonice kulture. Doček je emocija, ljubav, kultura zajedništva, multikulturalni Novi Sad. Doček slavi dualnost, neguje dva pisma i dva računanja vremena, kao i dva datuma i dve Nove godine, kroz dva koncepta. Doček su umetnički događaji i jedinstveno iskustvo koje morate doživeti, a koje će još jednom spojiti izvođačku i vizuelnu umetnost.

Podgrađe će i ove godine biti epicentar odličnog muzičkog programa, 31. decembra, ali i svetlosnog spektakla koji će nam prirediti domaći i inostrani umetnici, kao i mesto susreta različitih kultura. Pozivamo vas da posetite i tri vrhunske izložbe koje slave velikane naukeMilevu Marić Ajnštajn, Milutina Milankovića i Nikolu Teslu, a koje će obeležiti i zatvoriti titularnu godinu u Novom Sadu. Potom se zaputite u srce Petrovaradinske tvrđave, preko mosta na Dunavu i provedite još jedan nezaboravan Doček u Novom Sadu. Novogodišnja noć prelaska u 2023. godinu biće poput uvertire za Doček 7531, koji će takođe obeležiti kvalitetan muzički program. Ukoliko niste upoznati sa značenjem broja 7531, saznajte u ovom tekstu zašto Novi Sad slavi ovu godinu 13. januara. Razloga da Doček provedete u Novom Sadu ne manjka, uverićete se ovde, te na vreme nabavite ulaznice za događaje 13. januara.

Sugrađani i posetioci Evropske prestonice kulture i ove godine će pokazati da snaga Dočeka leži u posebnoj energiji, zajedništvu i negovanju kulture različitosti.

Foto: Vladimir Veličković, Marko Pudić, Marko Ristić

Povezani članci